У листопаді балетна трупа сучасної хореографії «Chernow dance» вперше за сім років свого існування відправиться на гастролі Україною з прем`єрою балету «Кармен».

Про це повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН керівник трупи, балетмейстер Євген ЧЕРНОВ.

За його словами, дотепер українським артистам аплодував зарубіжний глядач.

Відео дня

«В одному шоу - два спектаклі, два різні світи, поєднані майстерністю виконавців (30 артистів балету) і оригінальністю підходу постановника», - розповів Є.ЧЕРНОВ.

11 листопада прем`єра «Кармен» відбудеться у Львові, 16 листопада - в Харкові, 17 листопада - в Донецьку, 18 листопада - в Дніпропетровську, 19 листопада - в Кіровограді, 21 листопада - в Сумах, 22 листопада - в Черкасах і 23 листопада - в Києві.

Є.ЧЕРНОВ, який також є режисером-постановником і виконавцем партії Хосе, повідомив, що пішов на ризик і представив своє бачення любові, створив своє втілення мінливого і капризного характеру Кармен, пішовши від традиційної класики.

Як розповіла дизайнер костюмів Ірина МАХІНЬКО, їй довелося довго і ретельно вивчати національний іспанський костюм і твір Проспера Меріме. Для того, щоб ніщо не перешкодило танцюристам продемонструвати традиційно високу техніку, що поєднала красу багатющих українських танцювальних традицій, були використані сучасні технології. «Адже в епоху Кармен в Іспанії носили переважно бавовну і льон, а в таких тканинах багато не потанцюєш – легкість втрачається. І лише кольори залишилися незмінними – чорний, білий і хвилюючий червоний - колір виклику, який кидає Україні «Chernow dance» своїм новим шоу», - зазначила дизайнер.

Постановки Є.ЧЕРНОВА - одного з учнів знаменитого Павла Вірського, дипломанта Міжнародного конкурсу артистів балету ім. Сержа Лифаря і володаря золотої медалі Фонду ім. Вацлава Ніжинського - добре відомі в Європі.