Інвестиції фінської групи «Санітек» допоможуть Славутському комбінату «Будфарфор» вийти на європейський ринок. Про це заявив директор проектів компанії «Санітек» Йоган КОРНЕЛЛ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, він повідомив, що фінська група «Санітек» і корпорація «Українські будівельні матеріали» створили спільне підприємство з виробництва кераміки для ванних кімнат на базі Славутського комбінату «Будфарфор». Угода про створення підприємства була підписана 26 жовтня 2006 р. у Фінляндії після зустрічі президентів України і Фінляндії. У спільному підприємстві «Санітек» матиме 51% акцій, а українські акціонери - 49%.

Як повідомив Й.КОРНЕЛЛ, частка «Санітеку» на українському ринку сантехніки становить близько 30%. Інвестори збираються збільшувати частку експорту славутської сантехніки до СНД і Європи, перейшовши у вищий ціновий сегмент за рахунок нової якості продукції. На сьогодні комбінат експортує близько 70% продукції. Фінські інвестори планують спрямувати всі зусилля на поліпшення іміджу торгової марки «Славута», зробивши її домінуючою серед всіх брендів, представлених «Санітеком» в Україні.

Відео дня

За словами Й.КОРНЕЛЛА, впродовж п`яти років «Санітек» збирається інвестувати в СП декілька десятків мільйонів євро. У свою чергу, «Укрбудматеріали» планують внести в підприємство більше 10 млн. євро. Для дистрибуції нової продукції корпорація вже створила нову мережу «Славута трейдінг».

Як зазначив голова Правління корпорації «Укрбудматеріали» Анатолій БЕЗУХ: «Ми шукали шлях для модернізації Славутського комбінату «Будфарфор». Мета створення спільного підприємства - вийти на новий рівень якості, збільшити експорт сантехніки в СНД, почати експорт продукції до Європи і збільшити кількість виробництва санітарної кераміки».

А.БЕЗУХ повідомив, що минулого року обсяг виробництва корпорації «Будматеріали» становив 555 млн. грн., у першому півріччі 2006 р. - 412 млн. грн., планований обсяг виробництва за підсумками 2006 р. - 988 млн. грн. А.БЕЗУХ також відзначив, що корпорація «Укрбудматеріали» веде переговори з іншими іноземними інвесторами щодо створення ще п`яти проектів.

Як повідомив голова правління Славутського комбінату «Будфарфор» Валерій САЛЬНИК, в 2005 році оборот комбінату «Будфарфор» становив 130 млн. грн., обсяг виробництва - 2,5 млн. штук кераміки.

Він відзначив, що через п`ять років роботи нового підприємства планується, що оборот становитиме більш як 500 млн. грн., а обсяг виробництва збільшиться в 1,5 раза.

Крім того, додав він, передбачається, що існуюча торгова марка «Славута», яка зараз асоціюється з «поганою і дешевою», до 2008 року перейде в нову якість, значно розширивши модельний ряд, щоб почати експорт до Європи. Для продукування нових моделей кераміки для ванних кімнат на комбінаті буде створено модельний відділ. Частину заводу планують реконструювати, а все устаткування відновити. Для 2,5 тисяч працівників комбінату планують проводити навчання, зокрема в Німеччині, Польщі і Португалії.

Довідка УНІАН. Група «Санітек» - європейська багатобрендова група, яка розробляє дизайн, випускає і продає кераміку для ванних кімнат і продукцію для ванн і душових. Портфоліо брендів «Санітек» включає торгові марки Albatros, Allia, Ido, Ifo, Keramag, Kolo та інші. В Україні «Санітек» представляють бренди Keramag, Kolo і Ido. У 2005 р. чиста виручка групи становила 848 млн. євро. У компанії працює 7 тис. чол. на 28 виробничих заводах.

Корпорація «Укрбудматеріали» - інвестиційно-промислова група, що є великим виробником будматеріалів полімерної, сантехнічної, неметалорудної, керамічної, нерудної, скляної промисловостей, сухих сумішей і стінних матеріалів. Об`єднує 160 підприємств.

Славутській комбінат «Будфарфор» - один із найбільших виробників санітарної кераміки в країнах Східної Європи зі щорічним випуском продукції більше 2,5 млн. штук виробів. Випускає більш як 50 найменувань продукції для ванних кімнат. Продукція експортується до Росії, Білорусі, Молдови, Казахстану, Латвії, Литви, Киргизстану, Таджикистану, Грузії і Азербайджану.