Колективи чотирьох муніципальних кінотеатрів Києва - «Флоренція», «Лейпциг», «Росія» та «Ленінград» - припинили почату 9 листопада безстрокову голодовку на знак протесту проти перевірок Київською міською державною адміністрацією фінансово-господарської діяльності кінотеатрів і просять Президента України Віктора ЮЩЕНКА втрутитися у виниклий конфлікт.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний відкритий лист до В.ЮЩЕНКА сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднили директори кінотеатру «Ленінград» Ірина БОГОРСЬКА, кінотеатру “Росія” Максим КОЖЕНКО, кінотеатру «Флоренція» Геннадій ШУВЧУК і заступник директора кінотеатру «Лейпциг» Геннадій ЛОГВИНЕНКО.

За їхніми словами, за дні голодовки ніхто з керівництва КДМА не зв`язувався з кінотеатрами й не пробував врегулювати ситуацію.

Відео дня

Учасники прес-конференції зазначили, що єдиною відреагувала на акцію заступник мера столиці Ірена КІЛЬЧИЦЬКА, яка заявила, що голодування піде на користь працівникам комунальних підприємств.

Керівники кінотеатрів вважають таку заяву цинічною. «Це взагалі цинізм найвищого рівня», - зазначив Г.ЛОГВИНЕНКО.

«Я сьогодні вимушена припинити голодовку тому, що люди вже на ногах не стояли. Я особисто піду на самоспалення», - заявила в свою чергу І.БОГОРСЬКА.

Окрім цього, директори кінотеатрів повідомили, що перевіркам піддаються директори всіх комунальних кінотеатрів, наприклад, «Київська Русь», «Жовтень», але вони до акції не приєдналися.

Керівники кінотеатрів також підкреслили, що під час голодовки кіносеанси продовжувалися, й, таким чином, ніяких збитків бюджету міста не завдано.

Як повідомляв УНІАН, 28 вересня Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ підписав розпорядження, яким доручив впродовж місяця провести перевірку фінансово-господарської діяльності 10 столичних кінотеатрів: “Ленінград”, “Флоренція”, “Краків”, “Лейпциг”, ім. Ю.Гагаріна, “Братислава”, “Жовтень”, ім. Т.Шевченка, “Росія”, “Київська Русь”.

1 листопада директори кінотеатрів заявили, що їх обвинувачують у поганому веденні фінансової діяльності установ, у малих розмірах відрахувань до бюджету. Також вони стверджували, що ніякої перевірки їх діяльності не проводилося, а столична влада хоче поставити на їхні посади своїх людей.

У відповідь на ці дії директора чотирьох муніципальних кінотеатрів Києва - «Флоренція», «Лейпциг», «Росія», «Ленінград» - оголосили про початок протестних акцій на захист своїх прав.