Єврейський благодійний фонд “Бейтейну - Наш Дім” організовує в Україні проект для дітей-сиріт під назвою “Майстерня талантів”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомила директор Єврейського благодійного фонду “Бейтейну - Наш Дім” Ольга ВАСИЛЬЧЕНКО.

За її словами, проект передбачає арт-терапевтичну роботу з дітьми-сиротами 10 інтернатів України.

Відео дня

О.ВАСИЛЬЧЕНКО зазначила, що мета проекту полягає в тому, щоб у дітей із державних інтернатів України “виявити таланти та забезпечити досвідом соціальної реалізації у мистецькій діяльності”. Вона також додала, що до роботи над проектом залучатимуть волонтерів із сирітських спільнот.

Координатор проекту “Майстерня талантів” Сергій ЕНЕНБЕРГ наголосив, що розроблено три етапи проекту, який закінчиться влітку 2008 року. За його словами, перший етап проекту – це проведення семінарів для викладачів інтернатів за новітніми арт-терапевтичними методиками роботи з дітьми-сиротами та досвідом художньої педагогіки у дитячих колективах. При цьому, за його словами, передбачаються тренінги з фахівцями, майстер-класи, відео-презентації та дискусії.

Наступний етап проекту передбачає конкурси та ігрові змагання в інтернатах, а також виконання пробних завдань щодо будівництва лялькового міста.

С.ЕНЕНБЕРГ зазначив, що невеликі групи переможців конкурсів приїдуть до Києва брати участь у підсумковій акції під назвою “Небокрай”, під час якої діти створять у великій залі місто для ляльок за власними міні-проектами та фантазією, прикрасять це місто і влаштують концерт на честь його мешканців. За його словами, кращі учасники будуть нагороджені призами та дипломами. Крім цього, в рамках проекту для меценатів відбудеться форум та виставка-аукціон дитячих робіт, кошти від якого будуть перераховані в інтернати.

Координатор проекту “Майстерня талантів” зазначив, що завершальним етапом проекту буде оздоровчо-творчий літній табір у 2008 році для 100 дітей-сиріт.