Партія “Пора” заявляє про створення експертної Ради з питань національної безпеки та оборони.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив один із лідерів партії Євген ЗОЛОТАРЬОВ.

Він заявив, що хронічна тимчасовість органів влади породжує системну кризу Української держави. Це робить всі її уряди, включно з урядом Віктора ЯНУКОВИЧА, неспроможними чинити спротив відвертому політичному тиску ззовні і зсередини. За словами представника “Пори”, цей тиск має виразні економічні та соціальні складові, і його виразники не приховують своєї мети – припинення існування України як незалежної суверенної держави.

Відео дня

Є.ЗОЛОТАРЬОВ наголосив, що громадяни України виразно бачать ці процеси і засуджують їх. “Пора” констатує, що справжня опозиція нинішній владі давно сформована, але не з політиків, а з громадян, які на парламентських виборах голосували за радикальні зміни в суспільстві. “Ці громадяни чітко вказують на тривожні симптоми в суспільстві, безпека і оборона якого знаходиться в загрозливому стані”, – сказав Є.ЗОЛОТАРЬОВ.

У зв’язку з цим “Пора” заявляє про створення експертної Ради з питань національної безпеки та оборони, “щоб скоординувати інтелектуальні зусилля громадянської опозиції в цьому напрямку”.

Є.ЗОЛОТАРЬОВ пояснив, що експерти з будь-яких політичних сил, партій, державних чи недержавних організацій, залучені до діяльності цієї Ради, проводитимуть оцінку діяльності органів влади на предмет відповідності національним інтересам України, і робитимуть їх предметом широкого публічного обговорення, щоб гарантувати подальший розвиток української демократії і громадянського суспільства.