Найближчим часом Національна координаційна рада України (НКРУ) з питань запобігання розповсюдженню ВІЛ/СНІДу відновить свою діяльність в оновленому складі.

Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров`я України Олександр ОРДА сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Зараз ми активно займаємося переглядом складу координаційної ради. Передбачається, що її очолить віце-прем`єр-міністр, який займається в уряді цими питаннями. Найближчим часом рада проведе своє засідання», - сказав О.ОРДА.

Відео дня

Як раніше повідомляв УНІАН, громадські організації ініціювали реорганізацію діяльності НКРУ з питань ВІЛ/СНІДу, аргументуючи цю вимогу необхідністю об`єднання зусиль державного і цивільного сектора для запобігання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Довідка УНІАН. Національна координаційна рада з питань запобігання розповсюдженню ВІЛ/СНІДу створена постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2005 року №352. НКРУ координує діяльність міністерств, інших центральних і місцевих органів влади, міжнародних і громадських організацій, включаючи організації людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, для ефективної реалізації єдиної політики, консолідованого використання коштів і вдосконалення системи моніторингу у сфері запобігання розповсюдженню ВІЛ/СНІДу.

Витрати держбюджету в 2005 році на реалізацію Національної програми по боротьбі з ВІЛ/СНІДом на 2004-2008 рр. Становлять 34 млн. грн. по Міністерству охорони здоров`я і 50 млн. грн. - в цілому по країні (з місцевих бюджетів і бюджетів інших міністерств і відомств).