26 жовтня 2006 року, після церемонії, на якій були присутніми Президенти Фінляндії та України, фінська Група «Санітек» та корпорація «Українські будівельні матеріали» підписали угоду про створення спільного підприємства, в якому  «Санітек» матиме частку в 51 %, а українські акціонери 49 %. Угода стосується найбільшого в Україні виробника кераміки для ванних кімнат Славутського комбінату «Будфарфор».

Партнери мають намір реструктурувати існуючий завод з виробництва кераміки для ванних кімнат в м. Славута, Україна, і перетворити його на сучасне підприємство.

Інвестиції будуть здійснені на протязі декількох років. Планується збільшити виробничи потужності та докорінно модернізувати існуючи корпуси на базі вже перевіреного обладнання і технологій, які на сьогодні використовуються на заводах «Санітек» у Європі. Технології, які будуть застосовані, дозволять суттєво зменшити виробничі витрати і покращити продуктивність та ефективність виробництва. Передбачається поглиблене навчання новим технологіям всього персоналу підприємства.

Відео дня

Планується розширення асортименту продукції, підвищення якості існуючого переліку продукції та покращення його дизайну. Новітні серії керамічної продукції будуть розроблятися як для українського ринку,   так і на експорт.

Новостворена група залишатиметься головним гравцем на українському ринку кераміки для ванних кімнат іта розширить свою присутність на традиційних для комбінату «Будфарфор» експортних ринках, таких як Росія, Бєларусь та Казахстан. Позиція комбінату «Будфарфор» на ринку в поєднанні із досвідом «Санітек» в технології та маркетингу забезпечать великий потенціал у майбутньому.

Інформація про партнерів:

Група «Санітек»

«Санітек» - це європейська багатобрендова група, яка розробляє дизайн, випускає та продає кераміку для ванних кімнат та продукцію для ванн і душових. Група «Санітек» базується на добре відомих місцевих брендах, які тримають міцні позиції і мають глибоке коріння у бізнесі ванних кімнат. Компанія тісно працює з покупцями та промисловими партнерами, архітекторами і дизайнерами для того, щоб розробити обґрунтовані концепції для ванних кімнат з передовим дизайном, пропагуванням здорового способу життя та добробуту.

Портфоліо брендів «Санітек» включає такі бренди, як Albatros, Allia, Ido, Ifö, Keramag, Koło, Koralle, Leda, Pozzi-Ginori, Revita, Selles, Sphinx та Twyford. Міцність цих брендів поєднується з інноваційними новими продуктами, стабільною якістю і привабливим дизайном, що дозволило «Санітек» підтримувати стабільні, довготривалі зв’язки з покупцями.

Так історично склалося, що Група «Санітек» зростала як органічно, так і завдяки надбанням. В 2005 році чиста виручка Групи склала 848 млн. EUR і на сьогоднішній день Групою працевлаштовано 7,000 осіб. Компанія є найбільшим або другим по обсягам постачальником на усіх своїх основних ринках. 28 виробничих заводів знаходяться у Європі, в той час як мережа продажу та маркетингу оперує по всьому світу.

Корпорація «Українські будівельні матеріали»

Корпорація «Укрбудматеріали»  – інвестиційно-промислова  група, яка  є найбільшим виробником будівельних матеріалів таких галузей: полімерної, сантехнічної, неметалорудної, керамічної, нерудної, скляної, сухих сумішей, стінових матеріалів. Корпорація всебічно сприяє розвитку вітчизняного виробництва, поширенню передового вітчизняного і зарубіжного досвіду, інтеграції виробників і фахівців з різних країн.

Скоординована робота корпорації і підприємств галузі, при якій враховуються, передусім, спільні інтереси, завжди є ефективнішою в різних аспектах: відкриття нових виробництв та технічного переоснащення підприємств, залучення новітніх технологій та впровадження інноваційних розробок, проведення робіт з сертифікації чи стандартизації та інше.

Діяльність корпорації спрямована на удосконалення в країні стабільної законодавчої бази, привабливості інвестиційного клімату, розвитку міжнародних зв’язків для взаємовигідної співпраці та створення спільних підприємств.

Славутський  комбінат «Будфарфор»

Славутский комбінат «Будфарфор» – один із найбільших виробників санітарної кераміки в країнах Східної Європи, з щорічним випуском продукції понад 2.5 млн. шт. виробів і столітнім досвідом у виробництві санітарної кераміки.

Виробничий комбінат на сьогодні випускає більш, ніж 50 найменувань різноманітної керамічної продукції для ванних кімнат. Продукція виробляється із фарфору з використанням  екологічно чистої сировини, відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

Сьогодні продукція комбінату «Будфарфор» експортується до Російської Федерації, Бєларусі, Молдавії, Казахстану, Латвії, Литви, Киргизстану, Таджикистану, Грузії та Азербайджану.

Успіхи підприємства відзначені численими призами та дипломами. Продукція комбінату впродовж трьох останніх

років  незмінно стає переможцем Всеукраїнського конкурсу «100  кращих товарів України».

Керівник прес-служби Славутського комбінату «Будфарфор»                                                                      Боднарчук Валентина Василівна

Тел.(044)482-0877, 484-43-73

e-mail:td@ukrbud.com.ua

www.ubmcorp.com.ua                                                                 www.sanitec.com