Жителі села Ясногородка Макарівського району Київської області заявляють про незаконність рішення Шевченківського районного суду столиці про виселення їх з будинків і звертаються до Президента України Віктора ЮЩЕНКА, генерального прокурора України Олександра МЕДВЕДЬКА і голови Верховного Суду України Василя ОНОПЕНКА з проханням втрутитися в ситуацію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив адвокат жителів села Олег МУСІЄНКО сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Жителі села Ясногородка за радянських часів отримали ордери на житло на території бази відпочинку «Лісова казка», а зараз за позовом компанії «ЕМОС», яка ніби то є власником цього майна, Шевченківський суд столиці прийняв рішення про виселення жителів без надання іншого житла. Причому це рішення прийняте, не зважаючи на наближення зими», - сказав О.МУСІЄНКО.

Відео дня

Адвокат також повідомив, що має намір оскаржити рішення Шевченківського суду Києва в апеляційному порядку. О.МУСІЄНКО називає судове рішення «замовним» і вважає, що майновий спір має вирішуватися або в суді за місцем знаходження майна (Макарівський район), або за місцем знаходження заявника. «Компанія «ЕМОС» знаходиться в Києві на вулиці Предславинській, а це означає, що справа мала розглядатися в Печерському районному суді Києва», - переконаний він.

У свою чергу представник жителів с. Ясногородка Петро ВАСЬКУЛ вважає, що проблема виникла через те, що «4 місцеві олігархи в змові з місцевою прокуратурою і суддями Шевченківського суду поклали око на дорогі 17,5 гектарів рекреаційних земель за 30 км від Києва». «Ми три роки зверталися в усі інстанції і тепер надія залишилася тільки на політичні партії, які є справді народними, і журналістів», - сказав він.

Лідер всеукраїнського об`єднання «Свобода» Олег ТЯГНИБОК повідомив, що одним із жителів с. Ясногородка є відомий політв`язень радянських часів, воїн УПА Орест ВАСКУЛ. «Орест ВАСКУЛ не зі своєї волі свого часу жив і працював на Крайній Півночі. Потім за рішенням радянських властей він здав свою квартиру у Воркуті і був направлений у с. Ясногородка для будівництва бази відпочинку «Лісова казка». Тоді ж він, як і багато інших із 57 жителів села, отримав ордер на житло», - пояснив він.