Дистриб`юторська компанія «Subaru Ukraine» планує в 2006 році подвоїти офіційні продажі автомобілів Subaru в Україні - до 3 тис. штук проти 1,5 тис. у 2005 р. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор «Subaru Ukraine» Тецуя КУБО.

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, крім підвищення якості сервісного обслуговування, виробник Subaru ухвалив рішення про заснування офіційного дистриб`ютора на українському ринку саме для того, щоб збільшувати продажі автомобілів і для того, щоб скоротити частку «сірого» імпорту на ринку України.

«Це означає, що «Субару Україна» відповідає за якість автомобілів на українському ринку», - заявив гендиректор компанії.

Відео дня

За його даними, у середині листопада компанія планує провести офіційну церемонію відкриття «Субару Україна» і презентацію нового офісу. Завтра на Шацьких озерах компанія проведе за участю журналістів тест-драйв усіх моделей Subaru, в якому братимуть участь сім машин.

За словами Т.КУБО, крім двох ділерів Subaru в Україні - компаній «Мега-Моторс» і «Меркурій», йде робота над розширенням ділерської мережі.

Як наголошувалося на прес-конференції, за 9 місяців ц.р. ТОВ «Мега-Моторс» продало 1 052 автомобілі Subaru. Як повідомив директор «Мега-Моторс» Павло КУЗЬМІН, до кінця року компанія планує продати 1 700 автомобілів.

ТОВ «Меркурій» за 9 місяців ц.р. продало 850 автомобілів проти 847 шт. у цілому за 2005 р. Як зазначив директор ТОВ «Меркурій» Антон МАРТИНЕНКО, його компанія займається продажем «Субару» в Україні понад 10 років, і прихід офіційного дистриб`ютора на ринок України він пов`язує з поліпшенням якості обслуговування автомобілів, зы збільшенням продажів, крім того, особливі сподівання - на боротьбу з «сірими» ділерами.

Нагадаємо, компанія Subaru Ukraine почала працювати на українському ринку як офіційний дистриб`ютор з травня 2006 р.

Довідка УНІАН. Японська компанія Fuji Heavy Industries Ltd. влітку ц.р. офіційно оголосила про відкриття в Україні дистриб`юторської компанії Subaru Ukraine LLC. Subaru Ukraine LLC зареєстрована в Києві зі статутним капіталом 15 млн. грн. Засновниками нової компанії виступили японський торговий дім Sojitz Corporation (51%) і компанія AWD Motors (м. Київ) - 49%, яка, у свою чергу, була створена двома українськими компаніями ТОВ «Мега-Моторс» і ТОВ «Меркурій», що раніше виступали імпортерами Subaru в Україні.

Компанія ТОВ «Мега-Моторс» як офіційний авторизований імпортер із 1998 р. представляє на українському автомобільному ринку автомобілі японської марки Subaru.

У 2005 році ТОВ «Мега-Моторс» через мережу своїх ділерів збільшило продажі нових автомобілів Subaru різних модифікацій на 11,6%, або на 271 штуку, порівняно з 2004 роком, до 1 306 штук.