Центр сучасного мистецтва “Дах” презентував сьогодні в агентстві УНІАН свої творчі плани.

Як повідомив керівник театру Владислав ТРОЇЦЬКИЙ, у лютому 2007 року театр вирушить на гастролі до Лондона. У “Барбікан-центрі” буде представлено спектакль “Пролог до “Макбета”. Усього заплановано 10 вистав, участь у яких візьме також гурт “ДахаБраха”.

У листопаді 2006 року гурт “ДахаБраха” презентує спільний музичний проект з угорським акордеоністом вірменського походження Давідом ІНГІБАРЯНОМ.

Відео дня

Гурт “ДахаБраха” був створений навесні 2004 року у центрі “Дах”. До складу гурту входять 5 виконавців. Інструментальний ряд “ДахаБрахи” – індійські табла, буддійський гонг, віолончель, мара каси, російськи трещотки.

Сьогодні в УНІАН гурт презентував свій кліп, знятий на пісню “Татарин-братко” у ніч на Івана Купала на березі Дніпра.

“Перша особливість історії гурту “ДахаБраха” – всі учасники були простими, звичайними виконавцями, а з часом здійснили для себе принципово якісний крок – стали творцями нової музики, джерела якої – в етніці, класиці. Друга особливість – гурт регулярно грає у виставах. Це постійна зустріч із живим глядачем у синтетичному просторі спектаклю. Перед музикантами стоїть таке ж завдання, як і перед акторами – щоразу створювати музику по-новому”, – розповів В.ТРОЇЦЬКИЙ.