Громада міста Світловодськ Кіровоградської області просить Генеральну прокуратуру України перевірити законність рішення Світловодської міської ради від 10 жовтня ц.р. про припинення повноважень міського голови Павла СОЛОДОВА.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН депутат Світловодської міської ради Олександр ВОЗНИЙ.

Він розповів, що підставою для прийняття рішення про позбавлення П.СОЛОДОВА повноважень стали висновки тимчасової контрольної комісії міськради з перевірки виконання повноважень міським головою та виконавчими органами ради. О.ВОЗНИЙ зазначив, що П.СОЛОДОВУ ікримінують невиконання Конституції України, законів "Про місцеве самоврядування", "Про звернення громадян", "Про прокуратуру", а також лобіювання власних інтересів у питаннях з оренди землі.

Відео дня

Водночас, депутат переконаний у незаконності такого рішення, оскільки при його ухваленні не були дотримані положення шести статей Законів України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад " та шести статей Регламенту Світловодської міської ради. Як приклад одного з порушень О.ВОЗНИЙ повідомив, що депутатам міської ради висновки тимчасової депутатської комісії були надані лише 17 жовтня після двох депутатських звернень.

Крім того, зазначив депутат, прокуратура Кіровоградської області надіслала до мерії протест на рішення сесії міської ради “Про висловлення недовіри та дострокове припинення повноважень міського голови П.СОЛОДОВА”.

О.ВОЗНИЙ переконаний, що причина відставки міського голови полягає не у політичній мотивації, а у домовленостях “між групою депутатів, які мають власні, корпоративні або бізнесові інтереси”. “Не секрет, що існує певна група депутатів, які йшли за депутатським мандатом для отримання якоїсь посади, або доступу до комунальної власності, і з різних причин не отримала цього”, - пояснив він.

О.ВОЗНИЙ вбачає вихід із цієї ситуації у переговорах щодо спільної програми дій. Він переконаний, що рішення сесії про відставку міського голови буде скасовано, проте, немає гарантії, що подібне не повториться через місяць чи два.

За його словами, сьогодні в місті склалася критична ситуація, проте, більшість виборців підтримують міського голову і готові на неординарні дії. Депутат також зазначив, що в місті ледве вдалося уникнути можливого конфлікту і не допустити мітингу на підтримку міського голови, який планувався поблизу стратегічного об`єкту - Кременчуцької ГЕС. “Тому просимо Генеральну прокуратуру взяти ситуацію під свій контроль”, сказав О.ВОЗНИЙ.