25 жовтня о 13 годині в Інформаційному агентстві УНІАН буде проведена прес – конференція на тему „Антиконституційний характер проекту Держбюджету 2007 року”.

Організатори: Всеукраїнський союз громадських об’єднань учасників бойових дій,

ветеранів військової служби та правоохоронних органів та Громадське об’єднання ”За справедливість”.

Відео дня

 

Прес-реліз

Вже вкотре влада цинічно  ігнорує тяжкий соціальний та моральний стан діючих військовослужбовців, військовослужбовців звільнених у запас, ветеранів військової служби, працівників Збройних Сил України та членів їх сімей.

Неупереджений аналіз проекту Державного бюджету на 2007 рік та інших документів, схиляє нас до думки, що влада розраховує на дисциплінованість, терпимість, патріотизм та інші якості, притаманні цій верстві населення. Дійсно, це так. Однак вивчення ситуації у військових колективах, громадських організаціях, в сім`ях діючих та звільнених у запас військовослужбовців, свідчить про те, що критичну межу терпіння вже перейдено і миритися з існуючим станом справ далі не можна.

Всеукраїнський союз громадських об’єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів заявляє про те, що Проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» в багатьох положеннях не відповідає Конституції України та іншим чинним Законам нашої країни.

Мова, по-суті, йде про  зухвалу демонстрацію неповаги до Конституції, про нехтування чинним законодавством, що визначає основи соціального захисту наших громадян, та, врешті-решт, про правовий нігілізм авторів бюджету.

На жаль, підтверджуються слова одного з посадовців Кабміну – технічного виконавця законопроекту, котрий прокоментував зміст соціальної складової бюджету-2007 приблизно такими словами: «Це ж треба так ненавидіти український народ, щоб створити такий бюджет».

Не можна допустити погіршення рівня соціального захисту людей, які пов’язали своє життя з святим обов’язком захисту Вітчизни –  військовослужбовців, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей. Для цього слід  вилучити з проекту Закону України “Про Державний Бюджет України на 2007 рік” статті 38, 40, 41, 61, 74, пукти 15, 16, 23, 28, 33, 37, 51, 55, 68, 69, 70 статті 76, статті 108 – 117, 120, 122, як такі, що суперечать статтям 17, 22, 24, 46 Конституції України, статтям 43, 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», а також зупинити процедуру передачі функцій призначення пенсій від силових міністерств Пенсійному фонду України.

Не можна не згадати, що Конституційний суд України раніше неодноразово визнавав неконституційними норми, які знову запропоновані Урядом у вищезазначених статтях проекту.

Ми вимагаємо припинити практику подібних «експериментів» з військовослужбовцями, ветеранами військової служби та їх сім’ями. Влада повинна зробити реальні кроки назустріч людям.

Всеукраїнський союз громадських об’єднань учасників бойових дій,

ветеранів військової служби та правоохоронних органів