Європейська комісія виділить Україні 2,4 млн. євро для реалізації в 2006-2008 році заходів у рамках Седеркопингського процесу з питань управлінню процесом міграції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив аташе делегації Єврокомісії в Україні, Білорусі і Молдові Бернард БОГЕНСПЕРГЕР сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Міграція в умовах розширення Євросоюзу стала загальним викликом для країн ЄС, з одного боку, і, з іншого боку, для Білорусі, Молдови і України, до яких наблизилися кордони Євросоюзу», - сказав Б.БОГЕНСПЕРГЕР.

Відео дня

Довідка УНІАН. Седеркопингський процес ініційовано в 2001 році з метою сприяння прикордонній співпраці між країнами, які вступають до ЄС, і кандидатами на вступ, з одного боку, і Білоруссю, Молдовою і Україною, з іншого боку, в питаннях притулку, міграції і прикордонного контролю.

Сьогодні Седеркопингський процес охоплює десять країн, розташованих уздовж кордону розширеного ЄС: Білорусь, Естонію, Угорщину, Латвію, Литву, Молдову, Польщу, Румунію, Словаччину і Україну.

Процес фінансує Євросоюз, а реалізують Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Шведська міграційна служба і Міжнародна організація з питань міграції.