26 жовтня об 11-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Порушення конституційних засад судочинства в судах міста Києва і області та унеможливлення реального здійснення громадянами права на захист прав у справедливому суді». У прес-конференції братимуть участь багаторічний політв’язень радянських часів – Орест Васкул, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, правозахисник-адвокат Олег Мусієнко, правозахисник, представник громадян Петро Васкул.

Завідомо неправосудним рішенням судді Шевченківського районного суду міста Києва МОРОЗА І.М. від 20 жовтня 2006 року, проголошеного учасниками процесу у скороченому вигляді, відмовлено в задоволенні позову прокурора Макарівського району Київської області в інтересах громадян – мешканців села Ясногородка того ж району, які проживають на території бази відпочинку «Лісова казка», розташованій в цьому селі, до ТОВ «Емос», про видачу ордерів на займані помешкання.

 Натомість, цим же судовим рішенням, в повному обсязі задоволено зустрічний позов ТОВ «Емос» про усунення перешкод у здійсненні права власності та виселенні 57 громадян України з займаних ними помешкань, ордери на право проживання в яких їм видано Макарівським Райвиконкомом Київської області у 1977-1980 рр. Цим рішенням вказані громадяни, які постійно проживають у власних помешканнях понад 30 років, незаконно виселяються із займаних ними приміщень без надання їм будь-якої іншої житлової площі.

Відео дня

 Це судове рішення про виселення ухвалене суддею в зимовий період, коли за загальновизнаними європейськими нормами, міжнародною «Конвенцією про громадянські права», іншими міжнародно-правовими нормами, згоду на використання яких надано Верховною Радою України, Конституцією та чинним законодавством України, виселення взагалі неможливе.

 Дане судове рішення винесене всупереч конституційних засад судочинства, викладених у статті 129 Конституції України, з брутальним порушенням та всупереч норм національного процесуального і матеріального права, з порушенням законності, рівності учасників судового процесу перед законом і судом, змагальності сторін та свободі у наданні ними суду своїх доказів, забезпечення апеляційного та касаційного оскарження, а також, у відсутності осіб, права яких вирішив суд.

 В обґрунтування цього завідомо неправосудного судового рішення було покладене таке ж завідомо неправосудне судове рішення Господарського суду міста Києва від 01 грудня 2005 року, яким всупереч Конституції та чинного законодавства України, без будь-яких правових підстав, за ТОВ «Емос», яке, фактично, є так званим «ТРЕЙДЕРОМ», було визнане право власності на цілісний майновий  комплекс базу відпочинку «Лісова казка» в с. Ясногродка. Але, на цей час, це судове рішення Господарського суду, за дорученням Глави держави, що витікає з повідомлення Радника Президента України – Керівника Головного управління правової політики Секретаріату Президента України М.Полудьонного, знаходиться на вивченні в Раді господарських судів України.

 У зв’язку з викладеним, представниками відповідачів – адвокатом МУСІЄНКО О.Г. та ВАСКУЛОМ О.П. направлено звернення до Голови Верховного Суду, Генерального прокурора та Президента України, як гаранта додержання норм Конституції України, прав і свобод громадянина і людини.

 Це звернення містить вимогу порушити кримінальну справу за фактом ухвалення суддями завідомо неправосудних рішень та повний перелік порушень Конституції України та чинного законодавства, допущених суддями з метою ухвалення завідомо неправосудного судового рішення.

Інші подробиці, з пред’явленням доказів, документів, тощо, будуть повідомлені під час прес-конференції, яка відбудеться в УНІАН 26 жовтня об 11-00.

 

Додаткова інформація за телефонами: 8 050 612 90 80, 8 050 828 62 42