Що відбувається на українському ринку алкоголю зараз, і чого найближчим часом чекати від провідних виробників горілчаної та коньячної продукції.

Про зміни та тенденції розвитку вітчизняного алкогольного ринку, про стратегічні плани та посилення позицій двох найбільших виробників міцного алкоголю, розкажуть провідні спеціалісти галузі та власники найбільших підприємств України в сфері алкогольного бізнесу на прес-конференції, яка відбудеться  24 жовтня 2006 року о 16:00, в конференц-залі УНІАН:

Учасники:

Відео дня

      

- Володимир Демчак, директор асоціації СОВАТ

- Роберт Гулієв, голова правління «Одеський коньячний завод»

- Євген Черняк, власник ТМ «Хортиця»,

- Юрій Сухіна, директор ТД «Мегаполіс»

Асоціація «Спілка оптовиків та виробників алкоголю і тютюну» (СОВАТ) 

Створена на початку серпня 1999 року. На сьогодні до її складу входить близько 185 членів (компанії, які займаються виробництвом та оптовою торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та iмпортом алкогольної продукції). Асоціація СОВАТ створена для захисту економічних та правових інтересів українських виробників тютюнової та лікеро-горілчаної продукції від розповсюдження на споживацькому ринку України контрабандного тютюну та алкоголю, нелегального виробництва, фальсифікації та незаконного обігу цих товарів.

Одеський коньячний завод

Заснований у 1863 році. З грудня 2002 року перетворений на закрите акціонерне товариство. ОКЗ належить торгова марка «Шустов», ТМ «Десна», ТМ «Золотой Дюк», ТМ «Україна». На цей час завод  виробляє 23  різновиди ординарних та марочних коньяків, 13 видів горілки, 4 види шампанського (12 наименувань). Загалом за 2005 рік реалізовано продукції на 208 млн. 106 тис. грн. За оцінками аналітиків заводу, доля підприємства на вітчизняному  коньячному ринку складає майже 25 %.

ЛГЗ «Хортиця»

Лікеро-горілчаний завод "Хортиця" – найсучасніше високотехнологічне підприємство галузі - функціонує з 2003 року. Натепер його потужності складають  858 тис. дал на місяць.  У 2005 році обсяг виробництва ЛГЗ "Хортиця" порівняно з попереднім періодом збільшився на 250% та досяг 4 млн. декалітрів. На сьогоднішній день ЛГЗ «Хортиця» входить до TOP-10 рейтингу найбільших світових виробників алкоголю, а його продукція експортується до 31 країни світу.

Торговий дім «Мегаполіс»

Найбільша дистрибуційна компанія України. Заснована у 1995 році. Сьогодні дистрибуційна мережа ТД «Мегаполіс» охоплює всю територію України (22 представництва, 20 віддалених відділів продажу), а також Росію (Москва, Єкатеринбург), Казахстан (Алма-Ата), Польща (Варшава). Портфель ТД «Мегаполіс» - це 12 ексклюзивних торгових марок, серед них: ТМ «Хортиця», ТМ «Благов», ТМ «Медовуха», ТМ «Ореанда», ТМ «Ё», ТМ «Win’s». Фінансовий обіг компанії за перше півріччя 2006 року склав 1 млрд. 220 млн. 825 тис. 279 гривень.

 

Контактна особа:

Олена Нестеренко

8067 333 2044