Адміністративні приміщення ЗАТ «Універсальне торгове підприємство «Кіровоград» на сьогоднішній день протиправно блокуються представниками колишнього керівництва підприємства. Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН член Правління ЗАТ «УТП «Кіровоград» Тамара ЯНЮТІНА.

За її інформацією, ще 26 вересня ц.р. Кіровський районний суд м. Кіровограда своєю ухвалою заборонив колишньому голові Правління ЗАТ Миколі ГУБАРЮ, членам Правління, іншим особам заважати обраному на зборах акціонерів, що відбулися у вересні, керівництву підприємства на чолі з головою Правління Сергієм ІВАНЧЕНКОМ працювати в адміністративних приміщеннях торгового центру. Як зазначила Т.ЯНЮТІНА, не зважаючи на дану судову ухвалу й відповідні дії виконавчої служби, через блокування приміщення підприємства представниками М.ГУБАРЯ, новообране керівництво підприємства не може зайняти свої робочі місця й приступити до роботи, саме підприємство на сьогодні не працює. За оцінкою акціонерів, для нормалізації ситуації на підприємстві й початку повноцінної роботи знадобиться 5-7 днів.

Представник інтересів акціонерів у суді Михайло КУЛІБАБА також нагадав, що Ленінський районний суд м. Кіровограда, своїм рішенням від 6 червня 2006 року, задовольнив позов акціонерів ЗАТ «УТП «Кіровоград» про визнання недійсними укладених із міноритарними акціонерами ЗАТ договорів купівлі-продажу його акцій, які дозволили сконцентрувати у власності М.ГУБАРЯ й ще двох членів Правління близько 75% акцій підприємства. Юрист також зазначив, що скупка акцій проводилася за ціною, що вдвічі менше їх номінальної вартості. За його словами, дане судове рішення згодом було підтверджене Апеляційним судом Кіровоградської області, а також Верховним судом України.

Відео дня

М.КУЛІБАБА також зазначив, що у зв`язку з даними судовими рішеннями, угода з продажу М.ГУБАРЕМ 75% пакета акцій підприємства інвестиційної компанії «ТЕКТ», інформація про яку була оприлюднена в ЗМІ, є неправомірною. «Поки що ми не маємо достовірної інформації про те, що така угода була укладена, але якщо ця інформація підтвердиться, ми її, звичайно ж, оспоримо», - заявив М.КУЛІБАБА.

Як повідомляв УНІАН, голова групи компаній «ТЕКТ» Вадим ГРИБ підтвердив інформацію про те, що його компанія придбала 75% ЗАТ «УТП «Кіровоград».

Довідка УНІАН. ЗАТ «УТП «Кіровоград» володіє розташованими в центрі Кіровограда центральним універмагом і універмагом «Дитячий світ», загальні торгові площі яких становлять близько 18 тис. кв. м і на яких працює декілька сотень орендарів.