Всеукраїнська молодіжна організація ”Молодь-надія України” продовжуватиме акції з вимогою відставки міністра освіти і науки Станіслава НІКОЛАЄНКА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова організації Вадим ГЛАДЧУК.

За його словами, наступного тижня біля Міністерства освіти буде проведено чергову акцію. Учасники акції триматимуть іграшкові пістолети та автомати.

Відео дня

“Ми всім студентам, які прийдуть на мітинг, видамо такі пістолети і будемо стріляти, доки НІКОЛАЄНКО не напише заяву про звільнення”, - сказав він.

В.ГЛАДЧУК повідомив, що під час мітингу, проведеного представниками ВМО “Молодь-надія України”, ГК “Громадський спротив України”, ГО “Помаранчева хвиля” та Київського братства студентів 11 жовтня біля Кабінету Міністрів України на захист прав студентів, стався інцидент. Організатори мітингу були змушені викликати правоохоронні органи, додав він. “До мітингуючих підійшла людина, яка представилася радником міністра освіти Іваном СЛОБОДЯНЮКОМ. Він вимагав припинити мітинг, а після того, які мітингуючи відмовились це зробити, почав ображати організаторів, нецензурно висловлюватись та погрожувати”, - сказав В.ГЛАДЧУК. За його словами, людина не показала своїх документів. Викликаний В.ГЛАДЧУКОМ наряд міліції склав протокол, в якому зафіксував свідчення В.ГЛАДЧУКА стосовно спроб перешкоджання проведенню мітингу.

Серед вимог учасників мітингу були, зокрема, збереження пільг на проїзд залізницею для студентів, підвищення стипендій, відмова Міносвіти від впровадження дискримінаційної системи поселення у гуртожитки, зниження плати за проживання у гуртожитках. Також зверталась увага на нецільове використання коштів та продаж фальшивих дипломів.

В.ГЛАДЧУК відкинув звинувачення в тому, що він проводив такі акції в інтересах приватних вузів. Він зазначив, що організація проводила близько 50 мітингів на захист студентських пільг з часу заснування організації в 1997 році. “В 1997 році хто нас тоді купував - теж приватні вузи? У нас постійно проводяться такі заходи”, - сказав він, зазначивши, що організація захищатиме свою репутацію.