Всеукраїнське громадське об’єднання “Конституційна демократія” заявляє про необхідність скасування політичної реформи, як такої, що була прийнята з порушенням Конституції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН голова ВГО Ігор ФІЛІПЕНКО.

“На наш погляд, парламентсько-президентська форма правління у тому вигляді, в якому вона презентована суспільству, не відповідає прагненням громадян України жити в перспективній, політично-стабільній, а головне - в правовій державі”, - сказав він.

Відео дня

При цьому І.ФІЛІПЕНКО зазначив, що внаслідок ухвалення змін до Конституції з порушенням була змінена форма правління в державі, що можна характеризувати як “повалення державного ладу правління України шляхом конституційного перевороту”.

“Ми, тобто “Конституційна демократія”, не претендуємо на те, щоб вказувати державним діячам, яку потрібно вести вітчизняну політику, але ми зобов’язані захистити Основний Закон України”, - сказав голова ВГО.

При цьому І.ФІЛІПЕНКО висловив переконання у тому, що ініціатором внесення змін до Конституції з порушеннями був екс-Президент України Леонід КУЧМА.

І.ФІЛІПЕНКО також не виключив можливості звернень багатьох громадян України до судів з вимогою скасувати політреформу, зазначивши, що члени ВГО збираються це зробити.

“Позиція громадської організація “Конституційна демократія” така: президентсько-парламентська форма державного правління є єдино законною і перспективною для України. Уряд Юрія ЄХАНУРОВА – найпродуктивнішим проектом Президента, який заклав основи фундаментальної реформації країни, стратегію якого мусить наслідувати Кабінет міністрів реабілітованої системи президентсько-парламентської моделі державного правління якомога швидше”, - підкреслив голова ВГО.

За словами І.ФІЛІПЕНКА, ВГО “Конституційна демократія” почала свою діяльність наприкінці 2005 року, станом на сьогодні налічує “з десяток активних членів”. Організація вже легалізована і проходить процес реєстрації.