26 листопада 2006 року у Чернігові відбудуться позачергові вибори міського голови. Вже на початковому етапі кампанії спостерігається тенденція до використання брудних політтехнологій, які створюють загрозу зриву виборів.

Кількість претендентів на посаду мера цього разу є просто безпрецедентною для обласного центру – 68 осіб взяли підписні листи, 45 – подали документи на реєстрацію. Значна кількість претендентів – студенти, кухарі, безробітні, слюсарі…

Велика кількість кандидатів, що можуть бути суто технічними, та їх представників створить незручності у роботі дільничних комісій, дасть змогу сформувати упереджений склад комісій, перешкодить вільному волевиявленню громадян. Не виключені фальсифікації під час підрахунку голосів, пов’язані з можливим безладом на дільницях. 

Відео дня

Ці технології працюють на зневіру чернігівців та зниження явки виборців. Жителі міста розчаровані безрезультатністю березневих виборів, повністю втрачено довіру до міської влади, а наявні політтехнології остаточно викличуть загальну відразу у чернігівців.

Комусь вигідно не допустити реального лідера до перемоги, зірвати вибори й знову залишити Чернігів без влади, доки не знайдеться «правильний» кандидат. У місті провадиться кампанія по збору підписів з метою перенесення дати виборів.

За даними Соціологічної служби УНІАН, безперечним і єдиним лідером перегонів є колишній Чернігівський голова Олександр СОКОЛОВ, який наразі має рейтинг 34,3%, що у 3-10 разів більше, ніж в інших кандидатів. На виборах у березні 2006 року Олександр Соколов набрав 34,43% підтримки чернігівців, що становить 48728 голосів, поступившись Миколі Рудьковському (38,63% - 54683 голосів).

Чернігівцям вигідно мати стабільну міську владу, Чернігову вигідні чесні вибори, Соколову вигідно, щоб вибори відбулися.

Олександр Соколов закликає усіх кандидатів, які не вважають себе «технічними», об’єднатися навколо збереження виборчого права чернігівців, щоб відновити довіру до міської влади.

 

Прес-служба

Кандидата на посаду

Чернігівського міського голови

Олександра Соколова

Тел. 8067 659 06 88