Асоціація правників України вважає за необхідне об’єднати адвокатів в єдину організацію для вирішення їхніх проблем.

Як повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН почесний член АПУ Клара МАРГУЛЯН, на сьогодні існуючого союзу адвокатів недостатньо, тому що не всі адвокати є членами цього союзу.

Тому, за словами К.МАРГУЛЯН, назріває необхідність створити єдину організацію, куди б увійшли всі адвокати, а їх, за орієнтовними підрахунками (точної цифри не знає ніхто), понад 20 тисяч. На її думку, якщо в Україні не буде створено таку організацію, то адвокати не зможуть нормально працювати, особливо, враховуючи ті прогалини, які є сьогодні в чинному законодавстві.

Відео дня

Крім того, К.МАРГУЛЯН висловила сподівання, що єдина сильна організація адвокатів зможе посісти гідне місце в суспільстві і впливати на процеси, що відбуваються в ньому.

Водночас вона зазначила, що на даний час багато чого в адвокатурі робиться стихійно, а так не має бути.

У свою чергу, присутній на прес-конференції член правління Асоціації правників України Дмитро КУХНЮК, говорячи про роботу асоціації, зазначив, що вона давно бере участь в реформуванні законодавства про адвокатуру, що дасть можливість розширити права адвокатів, надасть їм рівні права в усіх видах судових процесів.

*** Асоціація правників України була створена у 2002 році. АПУ є громадською неприбутковою організацією. Асоціація ставить собі за мету сприяння реформі судової системи, реформуванні адвокатури, поширення правової інформації серед громадськості, участь в реалізації проекту з формування системи безоплатної правової допомоги тощо. На сьогодні її членами є понад 2 тис. представників усіх напрямів юридичної професії. АПУ акумулює та втілює прогресивні ідеї юристів задля зміцнення демократії та укріплення верховенства права в Україні.