У разі ухвалення акціонерами ВАТ «Запоріжкокс» на зборах 18 жовтня рішення про проведення додаткової емісії, не виключено, що воно буде оскаржене в суді. Про це заявив на прес-конференції в УНІАН директор компанії «Драгон Капітал» Дмитро ТАРАБАКІН.

У той же час він зазначив, що сьогодні поки ще рано говорити конкретно про можливий розвиток подій навколо проведення додаткової емісії на цьому підприємстві, оскільки рішення про додаткову емісію може бути й не прийнято акціонерами. Д.ТАРАБАКІН нагадав, що до складу акціонерів «Запоріжкокс» входить СКМ, яка сьогодні позиціонує себе як відкрита й публічна компанія, що «вкладає мільйони в свій імідж». На думку директора «Драгон Капітал», саме можлива позиція СКМ щодо додаткової емісії на «Запоріжкоксі» робить ситуацію на цьому підприємстві не такою однозначною, як це було на «Запоріжсталі»

Д.ТАРАБАКІН також зазначив, що в разі ухвалення акціонерами «Запоріжкоксу» рішення про проведення додаткової емісії, міноритарії робитимуть такі ж дії, як і у випадку з «Запоріжсталлю». «Ми рухатимемося по аналогічній із «Запоріжсталлю» дорожній карті - позови тощо», - зазначив Д.ТАРАБАКІН.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, акціонери ВАТ «Запоріжкокс» планують 18 жовтня на загальних зборах акціонерів розглянути питання про збільшення статутного фонду в 11 разів - до 12 млн. 193,2 тис. грн.

Довідка УНІАН. Найбільшими акціонерами ВАТ «Запоріжкокс» є меткомбінат ВАТ «Запоріжсталь» (41,8% акцій), компанія СКМ (35,7%), компанія АРС (15,3%). Інші 7,2% акцій розподілені між дрібними акціонерами.

Основна продукція ВАТ «Запоріжкокс» - доменний кокс. Крім того, завод випускає пековий кокс, синтетичний бензин, сульфат амонію, бензол та інші речовини, що входять у комплексні добавки для бетонів.