7 жовтня на установчому з’їзді було ухвалено рішення про створення Аграрної партії України.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН голова Аграрної партії України Михайло ЗУБЕЦЬ.

За його словами, незабаром до Міністерства юстиції буде подано необхідні документи для реєстрації партії. М.ЗУБЕЦЬ зазначив, що для цього необхідно зібрати 10 тисяч підписів.

Відео дня

Він також нагадав, що Аграрна партія України була створена ще 10 років тому, проте у 2004 році «з’явилися бажаючі» використати бренд партії, і вона перетворилася на Народну аграрну партію України, яка згодом отримала назву Народна партія, яку очолив тодішній голова Верховної Ради Володимир ЛИТВИН.

За словами М.ЗУБЦЯ, селяни були незадоволені таким розвитком подій, оскільки програма партії була загублена, і не підтримали Народну партію на парламентських виборах. Він також зауважив, що необхідність відродження політичної структури на селі постійно відчувалася, у зв’язку з чим було вирішено створити Аграрну партію.

Заступник голови Аграрної партії Олег ЛИТВАК у свою чергу зазначив, що партія має намір захищати соціальні, правові та політичні аспекти життя села. “Село забуте у правовому, політичному і соціальному плані, у політичному плані про нього згадують лише під час виборів”, - сказав він.

Як зазначив О.ЛИТВАК, назріло впровадження земельної реформи, коли земля стане предметом ринкових відносин. “Тому завдання Аграрної партії - створити таку правову базу і механізм, щоб через представників Аграрної партії-депутатів Верховної Ради і тих, що працюють у виконавчій гілці влади, створити нормальний правовий заслін тим, хто далекий від землі, але хотів би бути посередником між національним багатством землі і, з іншого боку, її розбазарюванням”, - сказав він.

На думку О.ЛИТВАКА, Аграрна партія має стати на правовий захист населення, яке працює в агропромисловому комплексі. “Мова йде про те, щоб створити нову економічно-правову політику захисту працівників агропромислового комплексу”, - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи не намагатиметься Аграрна партія розколоти Народну партію, М.ЗУБЕЦЬ зазначив: “Зовсім ні. Це не наші функції, у нас таких амбіцій немає”. Водночас він заууважив, що “істинні аграрії всі будуть тут (у новій партії)”.