Малий і середній бізнес має звернутися до всіх політичних сил і нагадати їм обіцянки всілякої підтримки і сприяння, які вони давали під час виборчої кампанії, вважає народний депутат України Ксенія ЛЯПІНА. Про це вона повідомила на прес-конференції в УНІАН сьогодні.

Як передає кореспондент УНІАН, вона зазначила, що на відміну від бюджету на поточний рік, який “примусив сильно понервувати підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування, проект Держбюджету-2007 прямих загроз «спрощенцям» не несе”.

Водночас вона відзначила, що є «прихована загроза», що полягає в нормі Державної програми економічного і соціального розвитку України на 2007 рік, яка подається разом з проектом Держбюджету і яка повинна затверджувати пріоритети державної політики в соціально-економічній сфері і встановлювати основні програми бюджетного фінансування. Так, в цій програмі пропонується ввести обмеження - використання спрощеної системи оподаткування тільки фізичними особами, що зовсім не на користь малому бізнесу.

Відео дня

В цілому, на думку К.ЛЯПІНОЇ, цього року уряд «якось холодно» поставився до підготовки вищезгаданої програми і не відкоригував її положення з проектом Бюджету-2007.

При цьому вона наголосила, що у будь-якому разі в Програмі містяться норми, які розкривають конкретні наміри уряду і, схоже, ці наміри будуть не до душі підприємцям.

Разом з тим К.ЛЯПІНА впевнена, що в 2007 році ніяких змін у спрощеній системі оподаткування не станеться. Хоча вона зазначила, що «стратегічно уряд націлений на погіршення і звуження спрощеної системи оподаткування в майбутньому».

К.ЛЯПІНА вважає, що за обставин, що склалися, малий і середній бізнес повинен «стати в жорстку позицію». «Всі партії, які йшли на вибори, ось відкрийте програму кожної партії, навіть комуністичної, всі говорили про те, що малий і середній бізнес, особливо малий бізнес, є дуже важливим. Всі говорили, що малий бізнес це локомотив, який визначає конкуренцію і так далі» - сказала К.ЛЯПІНА, наголосивши, що підприємцям необхідно звернутися до всіх політичних партій і «нагадати, що вони обіцяли» на виборах.