Ректор Міжрегіональної Академії управління персоналом (МАУП) Микола ГОЛОВАТИЙ заявляє, що Міністерство освіти та науки намагається “знищити” МАУП як вищий навчальний заклад.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Міністерство освіти та науки України, як державний орган, намагається знищити Міжрегіональну Академію управління персоналом як вищий навчальний заклад, і ми вважаємо, що це є нічим іншим, як політичне замовлення”, - сказав М.ГОЛОВАТИЙ.

Відео дня

За словами ректора МАУП, Міносвіти останнім часом почало вимагати внесення змін до статутних документів академії, одна з яких - перереєстрація академії як приватного вищого навчального закладу.

М.ГОЛОВАТИЙ зазначив, що міністерство поступово затримує ліцензування і акредитацію відокремлених структурних підрозділів академії в регіонах.

За його словами, з 9 по 18 серпня Міносвіти провело три перевірки в МАУП. Як зазначив ректор, після цього Державна акредитаційна комісія (ДАК) під головуванням міністра освіти і науки Станіслава НІКОЛАЄНКА прийняла рекомендаційне рішення для Міністерства освіти і науки “відмовити МАУП у видачі 4655 дипломів державного зразка для випускників 2005-2006 навчального року у зв’язку з перевищенням ліцензійного обсягу та порушенням чинного законодавства, а також анулювати ліцензію МАУП у формі закритого акціонерного товариства у 32-х структурних підрозділах академії”.

М.ГОЛОВАТИЙ нагадав, що три структурні підрозділи академії вже позбавлені ліцензій. Це Чернігівський, Криворізький і Житомирський інститути МАУП. (Всього МАУП має близько 50 відокремлених підрозділів).

Крім цього, за словами М.ГОЛОВАТОГО, рішення ДАК передбачає, що питання про продовження навчання студентів в підрозділах МАУП, у яких припинено освітню діяльність та анульовано ліцензії, має вирішити Департамент вищої освіти міністерства та Асоціація навчальних закладів України недержавної форми власності.

М.ГОЛОВАТИЙ вважає, що ця ситуація свідчить про “перерозподіл послуг освітнього ринку”. За його словами, МАУП розробила систему заходів захисту своїх інтересів і студентів, серед яких і звернення до суду. Також ректор наголосив, що академія наполягатиме на відставці С.НІКОЛАЄНКА з посади міністра освіти та науки України.

Як повідомляв УНІАН, міністр освіти та науки України С.НІКОЛАЄНКО 15 червня цього року зазначив, що останнім часом в Україні було закрито 150 вузів, зокрема, 100 - за час його перебування на посаді міністра. “Той, хто стверджує, що ми закриваємо лише приватні навчальні заклади, говорить неправду. Ми закриваємо неякісні вузи», - сказав С.НІКОЛАЄНКО, коментуючи звернення Конфедерації недержавних вищих навчальних закладів до ЮНЕСКО з проханням «захистити приватні вузи, зокрема, Міжрегіональну академію управління персоналом, від нападок міністра освіти і науки».

Разом з тим, С.НІКОЛАЄНКО відзначив якісну кваліфіковану підготовку викладацького складу МАУП у Києві і низьку - в його регіональних філіалах. «У філіалах немає жодного викладача, який мав би вчений ступінь», - повідомив міністр.

За його словами, МАУП також перевищувала кількість своїх випускників, обмежену ліцензією. «Чому кількість випускників більше на дві тисячі? Вони зараховують до вузу людей з будь-якою освітою. Вони легалізують беззаконня. Людина сидить у в`язниці і дістає освіту. За цим фактом, до речі, порушено кримінальну справу», - сказав тоді С.НІКОЛАЄНКО.