Депутати Львівської обласної ради Ростислав НОВОЖЕНЕЦЬ і Михайло СЕНДАК заявляють, що 44 зі 120 депутатів облради підписали звернення до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням усунути з посади голову Львівської обласної державної адміністрації Петра ОЛІЙНИКА.

Про це Р.НОВОЖЕНЕЦЬ і М.СЕНДАК повідомили сьогодні на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Депутати аргументують свою вимогу катастрофічною соціально-економічною ситуацією в області, непродуманою кадровою політикою губернатора П.ОЛІЙНИКА, а також його недозволенною практикою втручання в роботу найвищого представницького органу Львівщини – обласної ради. «Облрада перетворилася на придаток облдержадміністрації, коли кошти розподіляються в ручному режимі. Я звертатимуся до прем`єр-міністра України Віктора ЯНКОВИЧА з проханням направити в область незалежну комісію для оцінки соціально-економічної ситуації», - сказав М.СЕНДАК.

Відео дня

«П.ОЛІЙНИК – найгірший серед усіх останніх керівників області. Прикриваючись «помаранчевим прапором» і особистою відданістю Президенту, він перетворив демократію на корупцію і самозахист. Кадрові призначення в області він приймає за принципом особистої відданості, а не рівня професіоналізму. При цьому обсяг виробництва внутрішнього регіонального продукту скоротився на 0,2%», - сказав депутат Р.НОВОЖЕНЕЦЬ.

Депутати облради стверджують, що П.ОЛІЙНИК приховує реальну інформацію про соціально-економічний розвиток регіону. «За час його керівництва область займає останнє - 10 місце серед прикордонних регіонів за обсягом залучення іноземних інвестицій. Цей нонсенс! Але дізнатися економічні показники області ми змогли тільки через урядовий портал в Інтернеті», - пояснив Р.НОВОЖЕНЕЦЬ.

Р.НОВОЖЕНЕЦЬ і М.СЕНДАК також повідомили, що громадськість Львівщини створила оргкомітет «для звільнення П.ОЛІЙНИКА». «До складу комітету ввійшли 13 чоловік. Комітет підготував звернення до громадськості Львівщини і відстежує всі кроки П.ОЛІЙНИКА», - додав Р.НОВОЖЕНЕЦЬ.

Крім того, депутати повідомили, що безуспішно намагалися поінформувати Президента про діяльність П.ОЛІЙНИКА через Секретаріат Президента.

Довідка УНІАН. Президент України Віктор ЮЩЕНКО в лютому 2005 року призначив П.ОЛІЙНИКА головою Львівської обласної державної адміністрації. Вже у вересні 2005 року М.СЕНДАК, який на той час був головою Львівської обласної ради, закликав П.ОЛІЙНИКА подати у відставку, аргументуючи тим, що “виконавча служба не приносить позитивних зрушень в області”.