Кожен другий старшокласник однієї зі шкіл-інтернатів Харкова зізнався, що був свідком насильства і знущань.

Як передає кореспондент, про це повідомляє офіційний інтернет-сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на слова керівника обласного управління юстиції Миколи ОВЧИННІКОВА.

Свої зізнання і спостереження щодо фактів насильства і знущань старшокласники висловили у ході анонімного опитування під час проведення уроків із соціально-правового захисту у 10-х та 11-х класах спеціалізованої школи-інтернату “Правознавець”.

Відео дня

За даними опитування, свідками проявів насильства були 37 з 72 опитаних, 19 школярів визнали себе жертвами, а 16 учнів самі виявляли жорстокість до слабших. Також, за даними опитування, 7 школярів вважають знущання над однокласниками розвагою, 10 учнів – способом виховання, а 55 вихованців школи - злочином.

Кожен з учнів отримав примірник Конституції України і прослухав лекцію про основні права та свободи людини, закріплені Основним Законом. За словами М.ОВЧИННІКОВА, ці уроки проводяться згідно з наказом Міністра юстиції з метою недопущення повторення інциденту в одній зі шкіл Чернівців, учні якої зазнали морального та фізичного насилля з боку старшокласників.