26 вересня, близько 17.00, відбулося захоплення приміщень ЗАТ «УТП «Кіровоград» -- супермаркетів “Дитячий світ” і “ЦУМ”. Невідомі особи, представившись охоронцями гр. Іванченка Сергія Олександровича, та у супроводі судового виконавця, не дивлячись на опір охорони, увірвались на територію підприємства.

Як було з’ясовано, Іванченко, який є власником біля 5% акцій ЗАТ «УТП «Кіровоград», підробив протокол зборів акціонерів, у якому сам себе призначив головою правління.

Факт підробки є очевидним, оскільки згідно з реєстром акціонерів вищевказаного ЗАТ власниками 75% його акцій є особи, які не були присутні на т.н. “зборах”. Власниками 75% акцій головою правління був обраний Губарєв М.В. Усе це наочно свідчить про підроблення протоколу та його використання з метою заволодіння майном товариства шляхом шахрайства.

Відео дня

Даний протокол Іванченко подав до Кіровського районного суда м. Кіровограда суду. Суддя цього суду п. Могильний, не зважаючи на наявність у Іванченко доказів права власності лише на 5% акцій, постановив на підставі явно підробленого протоколу ухвалу, якою заборонив перешкоджати бандитським діям Іванченко щодо захоплення підприємства.

Такі дії п. Іванченка вірогідно є типовими для нього, оскільки за інформацією поінформованих джерел він уже раніше був засуджений за шахрайство.

Вищевказані особи зайшли на територію підприємства за відсутності голови правління ЗАТ «УТП «Кіровоград» Миколи Губарєва, навіть не ознайомивши його з рішенням суду, на основі якого вони здійснювали свої дії.

Зрозуміло, що цей факт є грубим процесуальним порушенням.

Оскільки ця спроба захоплення є черговою ланкою у довгому ланцюгу безпрецедентних с точки зору закону дій з боку бандитських елементів по відношенню до даного підприємства, голова правління ЗАТ Микола Губарєв та власники 75% акцій ЗАТ заявляють:

1. Люди, повязані з п. Іванченко, і він особисто, не мають жодних юридичних підстав претендувати ЗАТ «УТП «Кіровоград»;

2. Дії даних осіб є прямим бандитизмом. П. Іванченко володіє пакетом з 5% акцій ЗАТ «УТП «Кіровоград» і не має жодного права на участь в оперативній господапській діяльності;

3. Супермаркети являються місцями масового скупчення населення і будь-які дії по силовому захопленню можуть призвести до непередбачуваних наслідків;

4. Голова правління ЗАТ «УТП «Кіровоград» Микола Губарєв та власники 75% акцій товариства мають намір усіма законними методами протидіяти захопленню компанії групою рекетирів і вся відповідальність за можливі непередбачувані наслідки лежить на п. Іванченку.

Губарєв Микола Васильович,

голова правління

ЗАТ «УТП «Кіровоград»

Контакти:

8 050 561-00-22