В Україні стартує перший Всеукраїнський турнір зі шкільного макулатурінгу на Кубок “Школярика”.

Про це повідомив генеральний директор видавництва “Школярик”, організатор турніру Володимир ГОЛОВАЧ на прес-конференції в агентстві УНІАН.

За його словами, турнір з макулатурингу – це загальнонаціональна екологічна акція з добровільного збору для переробки використаного паперу, що має на меті покращити екологічну ситуацію в Україні та водночас “дієво виховувати учнів у любові до Батьківщини”.

Відео дня

За словами організатора, девіз турніру - “Листок за листок” - демонструє, що кожен зібраний аркуш макулатури зможе врятувати живий листок дерева.

Як вважає В.ГОЛОВАЧ, діти збиратимуть макулатуру без примусу, а з цікавістю, бо все організовано у формі гри.

В.ГОЛОВАЧ зазначив, що екологічну ініціативу підтримали Міністерство освіти і науки України, Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, а також Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Заступник голови Комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Юрій АРТЕМЕНКО наголосив, що сміттєзвалища в Україні займають площу, яка майже дорівнює площі держави Люксембург, причому на 40% вони складаються з паперу. За його словами, кожна тонна макулатури може зберегти від вирубки 17 дорослих дерев віком 30-35 років.

В.ГОЛОВАЧ повідомив, що для участі у турнірі необхідно зареєструватися, надіславши до 1 листопада на адресу оргкомітету анкету-заявку.

Крім цього, організатор турніру повідомив, що переможці у категоріях класів та окремих учнів отримають призи, а школи змагатимуться за головний приз – Кубок “Школярика”.

Призи для класів-переможців будуть такими: перше місце – телевізор, DVD-програвач, комплект фільмів Discovery або подорож для всього класу; друге місце – комп’ютер; третє місце – аудіосистема караоке.

Призи для учнів-переможців: перше місце – сучасний велосипед; друге місце – цифровий фотоапарат; третє місце – цифровий плеєр.

Школа-переможець отримає Кубок “Школярика” і DJ-пульт з акустичною системою для свят та дискотек. Згідно з умовами турніру, переможцем стане та школа, у якій показник співвідношення маси зібраної макулатури до загальної кількості учнів буде найбільшим.