Лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталія ВІТРЕНКО розцінює напад на офіс партії у Києві як теракт проти ПСПУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила сьогодні на прес-конференції у Києві.

Як розповів у свою чергу на прес-конференції заступник голови ПСПУ Володимир МАРЧЕНКО, в результаті нападу на офіс постраждали двоє осіб. Офіс повністю розгромлено.

Відео дня

За його словами, напад стався вчора близько 18.30. Перед цим він разом з головою партії Наталією ВІТРЕНКО залишили офіс і поїхали на зустріч. О 18.45 йому на мобільний телефон зателефонувала член центрального комітету партії Віра АРЗАМАСЦЕВА і повідомила про напад і побиття.

Після повернення до офісу В.МАРЧЕНКО, за його словами, побачив біля входу шматок водопровідної труби з приробленою ручкою, яким, скоріш за все, громили офісну техніку – комп’ютери, телефони, меблі тощо. Після його приїзду прибула міліція і “швидка”.

На місці постраждала член ПСПУ повідомила, що до офісу увірвались двоє людей в масках, які почали бити присутніх. Член Київського міського комітету ПСПУ Сергій ПЕРМІНОВ в результаті нападу потрапив до реанімації - у нього проламано череп, зафіксовано переломи кісток рук, сказав В.МАРЧЕНКО. В.АРЗАМАСЦЕВА отримала значні травми кінцівок.

За інформацією В.МАРЧЕНКА, постраждалих було відвезено до міської лікарні №7. Там С.ПЕРМІНОВУ було зроблено операцію, яка тривала близько 6 годин, стан дуже важкий. В.АРЗАМАСЦЕВІЙ накладено гіпс на руку та шви на ногу.

У свою чергу Н.ВІТРЕНКО сказала, що за фактами нападу порушено кримінальну справу за статтею 296 ч.4 Кримінального кодексу “За хуліганство”, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Водночас лідер ПСПУ висловила переконання, що ця справа має розглядатися за статтею 258 Кримінального кодексу - “Тяжкий, особливо тяжкий злочин”. “Саме ця стаття характеризує те, що трапилось вчора”, - сказала Н.ВІТРЕНКО.