За серпень цього року заборгованість за житлові та комунальні послуги в Харківській області збільшилася на 0,1% і на 1 вересня становила 634,4 млн. грн.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі облдержадміністрації, про інформує обласне управління статистики. В загальній сумі заборгованості за послуги ЖКГ найбільшу питому вагу має заборгованість мешканців міста Харкова.

З початку року населення обласного центру заборгувало 479,9 млн. грн. (або 75,7% від суми боргу по області). Найбільшу суму мешканці обласного центру заборгували підприємствам, які забезпечують квартири опаленням, – 44,5% від загальної суми заборгованості. Заборгованість за водопостачання становить 17,5%, підігрів води – 12,3%, квартирну плату (експлуатаційні витрати) –11,4%, газопостачання – 11,6%, водовідведення – 2,7%.

Відео дня

Серед районів Харкова найбільшу заборгованість за житлово-комунальні послуги мають мешканці Московського району - 126,6 млн. грн. За спожиту електроенергію побутові споживачі м. Харкова заборгували 118,4 млн. грн.