Сьогодні у Харкові відбулася чергова акція протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як передає кореспондент УНІАН, акція у вигляді імпровізованого мітингу пройшла біля приміщенням оперного театру, де сьогодні проходили альтернативні громадські слухання з питань підвищення тарифів у Харкові, організатором яких виступила громадська організація “Міський дозор”.

Учасники акції, в якій взяло участь близько 500 осіб, тримали в руках транспаранти з написами: “Ми голосували не за ці тарифи!”,  ,“Влада, виконуй обіцянки і не залізай до кишень харків’ян!”, “Нам обіцяли інше!”, “Ми не будемо оплачувати безсилля влади!, “”Геть підвищувачів тарифів!”, “Депутати-регіонали, виконуйте передвиборчі обіцянки!”, “Ми вимагаємо чесних тарифів!”.

Відео дня

Оратори на мітингу виступили з критикою на адресу місцевої влади, заявивши, що вони підтримують альтернативні слухання з питань тарифів, оскільки вважають, що слухання, організовані в Харківській міській раді, є “зрежисованими” її нинішніми представниками з метою “дурити народ”. Оратори висловили обурення тим, що розрахунки нових тарифів “тримаються в таємниці”. Вони заявили, що для їх підвищення “немає економічних підстав”, і закликали харків’ян “не вірити владі”, а приєднуватися до акцій протесту, щоб “не перетворитися на жебраків”.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня за ініціативою профспілок у Харкові пройшла масова акція протесту проти підвищення тарифів, яку підтримала низка обласних партійних та громадських організацій краю. Об’єднання профспілок Харківської області заявило, що у разі невиконання їхніх вимог, вони вдадуться до радикальних форм протесту, зокрема, домагатимуться відставки міського голови Михайла ДОБКІНА.