Вирок організаторам вибухів у супермаркетах «Юсі» і «Сільпо» виніс Дзержинський районний суд Харкова.

За повідомленням інформагентств, 28-річного Андрія РОЗУМНОГО засуджено до 7,5 року в’язниці, 31-річного Романа ЧИНДАК-ООЛ - до 7 років. Обидва мають компенсувати моральний і матеріальний збиток потерпілим від вибухів і витрати на проведені в ході слідства експертизи, що в сумі становить понад 300 тис. грн.

Злочинці, засуджені за замах на здирство, хуліганство, зберігання і виготовлення вибухових речовин і вибухових пристроїв, повністю визнали свою вину.

Відео дня

Слідством було встановлено, що харківські супермаркети «МКС», «Клас», «Таргет», «Восторг», «Метро», «ЮСІ» та «Сільпо» молодики шантажували кілька місяців навесні цього року. Спочатку вони виготовили вибухівку за інструкцією з Інтернету, а потім розсилали електронною поштою на адреси супермаркетів листи з вимогою 50 тис. дол. і погрозами від імені політичної організації “Не МИ”. Керівництво всіх магазинів, окрім «ЮСІ» і «Сільпо», майже 3 місяці переписувалося зі здирниками, і ті сподівалися отримати гроші. Супермаркети, дирекція яких не відреагувала на загрози, зловмисники обрали, щоб довести серйозність своїх намірів. Про наслідки двох вибухів в «ЮСІ» та «Сільпо» молодики дізналися тільки ввечері з випуску новин. «За 15 хвилин до того, як мало рвонути, ми телефонували до міліції, і були впевнені, що людей виведуть, тому спокійно поїхали додому...», - сказав на суді А.РАЗУМНИЙ.

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня у Харкові в супермаркетах "Сільпо" та "ЮСІ", які розташовані в житловому масиві “Олексіївка”, майже одночасно прогриміли два вибухи. Обидва вибухи сталися в камерах схову. Постраждало щонайменше 14 осіб, в т.ч. дворічна дитина. За кілька днів міліція затримала двох чоловіків, у яких під час обшуку були вилучені компоненти вибухових пристроїв і адреси, за якими відсилалися листи.