З 30 вересня по 5 жовтня представники інтернет-проекту “Дитина. Родина. Турбота” за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту влаштують автопробіг, який має на меті привернути увагу громадськості до життя та проблем дитячих будинків. Про це повідомили учасники акції сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За словами одного з організаторів акції Наталії КОЛОКОЛЬЦЕВОЇ, протягом шести днів учасники автопробігу відвідають близько 14 закладів, серед яких - дитячі будинки, школи-інтернати, а також дитячі будинки сімейного типу Київщини, Черкащини, Запоріжжя, Херсонщини та Одеси. Н.КОЛОКОЛЬЦЕВА навела дані Державного комітету статистики України, за якими, на початок 2006 року в Україні налічувалося близько 98 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. “Близько тридцяти трьох з половиною тисяч з них перебуває у державних закладах”, - додала вона.

Учасники акції хочуть ознайомитися з потребами дитячих будинків. Учасник інтернет-проекту Лідія МОРОЗОВА розповіла, що акція є інформаційною і проходитиме під гаслом “Не будь байдужим – це також наші діти”. “Вся інформація про потреби дитячих будинків буде розміщена на нашому сайті”, - додала Л.МОРОЗОВА.

Відео дня

Як розповіли учасники інтернет-проекту, вже протягом двох тижнів вони проводять акцію зі збору речей для дитячих будинків, які відвідають протягом автопробігу. За словами Н.КОЛОКОЛЬЦЕВОЇ, багато людей зголосилося допомогти. “Дехто віддавав на лише одяг, але й піаніно, музичний центр, морозильну камеру, комп’ютер та інше”, - додала вона.

Ці речі під час пробігу передадуть у дитбудинки.

За словами Н.КОЛОКОЛЬЦЕВОЇ, поки що планується, що в автопробігу візьмуть участь 8 автомобілів, але приєднатися до акції може будь-хто.