Рішення про відставку голови тієї чи іншої райдержадміністрації ухвалюватиметься тільки на підставі результатів господарської діяльності.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської ОДА, про це заявив сьогодні на прес-конференції голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ. Він нагадав недавню заяву Президента України Віктора ЮЩЕНКА, в якій глава держави ще раз підкреслив, що не ухвалюватиме рішення про відставку глав адміністрацій за політичними мотивами.

“Я у свою чергу хочу сказати про те, що мої подання з кадрових питань в районах ґрунтуватимуться виключно на результатах господарської діяльності і менеджерських здібностях цього суб`єкта”, - сказав А.АВАКОВ.

Відео дня

Він також підкреслив, що неприпустимо концентрувати всю владу в руках однієї політичної сили.  “Суспільство тоді здорове і тоді нормально розвивається, коли у ньому присутній баланс. Баланс інтересів, баланс повноважень і баланс влади. Я вважаю, що такий баланс повинен бути збережений”, - наголосив А.АВАКОВ.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно голова Харківської обласної ради Василь САЛИГІН виступив з прогнозом, що половині головам районних адміністрацій Харківщини незабаром буде висловлено недовіру з боку районних рад. Кільком керівникам РДА на Харківщині таку недовіру депутати вже висловили.

Із заявою про необхідність піти з державних посад представникам політичних сил, які програли вибори, виступив також прем’єр-міністр Віктор ЯНУКОВИЧ. Відповідна заява пролунала і з боку Харківської обласної організації Партії регіонів. Влітку цього року Харківська облрада висловила недовіру голові облдержадміністрації А.АВАКОВУ.