Причиною загибелі трьох пастухів на танковому полігоні під Харковом міг стати вибух снаряду при спробі розібрати його з метою здачі на металобрухт кольорових металів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН представник МНС, такою є одна з попередніх версій, яку фахівці розглядають у ході розслідування трагедії.

За його словами, на місці загибелі людей, неподалік від воронки, було знайдено цілий нерозірваний снаряд, із чого фахівці роблять попередній висновок, що пастухи займалися демонтажем іншого снаряду, внаслідок чого і стався вибух. Швидше за все, сказав фахівець, це був танковий осколочно-фугасний снаряд калібру 125 мм. У такому снаряді, зокрема, близько 1 кілограма алюмінію, він містить мідь, що є дуже привабливим для збирачів кольорових металів. За його словами, у Чугуївському районі в землі залишилося дуже багато зброї часів війни, і населення там традиційно займається її збором, щоб здати на металобрухт та виручити гроші, і люди, звичайно ж, могли спокуситися і в цьому випадку.

Відео дня

Сучасні снаряди, зазначив представник МНС, могли не розірватися у ході навчальних стрільб, або були загублені через недбальство. Він прогнозує, що слідча комісія незабаром може точно назвати причини трагедії. За його словами, на місці події було п’ятеро людей. Двоє з них на той момент пішли рибалити до ставка, і, можливо, їхні свідчення допоможуть слідству.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок, 18 вересня, опівдні поблизу села Коробочкине Чугуївського району Харківської області на танковому полігоні Харківського інституту танкових військ під час випасу стада корів стався вибух вибухонебезпечного предмету.

За даними Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, внаслідок вибуху загинуло троє пастухів.

За фактом події правоохоронними органами проводиться розслідування. На місці події працювала оперативна група Головного управління МНС України у Харківській області.

Представник МНС повідомив сьогодні, що загинули працівники сільськогосподарського підприємства “Маяк” 1954-го, 1963-го та 1971-го років народження.