У неділю вночі в пункті пропуску через державний кордон “Гоптівка” прикордонники спільно з представниками СБУ при в’їзді в Україну затримали громадянина Росії, мешканця Москви, який на автомобілі “Тойота” перевозив карабін “Соболь” з оптичним прицілом та 500 набоїв до нього.

Як повідомив кореспонденту УНІАН прес-секретар Харківського прикордонного загону Димитрій ГОРКОЛЬЦЕВ, 500 набоїв калібру 5,6 мм та приціл контрабандист перевозив у багажному відсіку автомобіля, а карабін – за сидінням під ковдрою.

Контрабандист переданий представникам СБУ, тривають слідчі заходи, повідомив Д.ГОРКООЛЬЦЕВ.

Відео дня

За його інформацією, також у неділю у потягу “Керч – Москва” в неробочому тамбурі  одного з вагонів прикордонниками та митниками було виявлено 9 набоїв калібру 7,62 мм до автомата Калашникова. Затриманий громадянин 1987 року народження, мешканець Керчі, переданий до Магістральної митниці.

Також у неділю, у пункті пропуску “Плетенівка, було затримано громадянина Росії, який намагався ввезти в Україну газовий пістолет “Удар”, не маючи на нього відповідних документів.

За даними прес-секретаря, протягом цього року Харківськими прикордонниками затримано понад 70 одиниць зброї та 1400 шт. боєприпасів.