Китай виявляє інтерес до створення у Харкові спільних підприємств в різних галузях.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, перспективи спільних україно-китайських проектів були обговорені під час зустрічі начальника головного управління зовнішньоекономічних зв`язків та євроінтеграції  ОДА Віктора КОВАЛЕНКА з делегацією провінції Фуцзянь КНР, яка перебуває у Харкові.

Бізнесмени, що входять до складу делегації, виявили, зокрема, зацікавленість в реалізації на базі харківських заводів низки проектів з будівництва автобусів і трамваїв.

Відео дня

“У вас - метал, у нас - технології, - сказав заступник голови Ради провінції Фуцзянь Чжан ШЕННАНЬ. - До того ж реалізовувати продукцію спільних підприємств можна буде не тільки в Україні, але й у Китаї”.

За даними прес-служби, сьогодні китайська делегація планує відвідати кілька місцевих промислових підприємств, зокрема, тракторний та авіаційний заводи.

Напередодні делегація побувала в аграрному університеті. Керівництву цього вузу був запропонований спільний проект щодо вирощування грибів. За словами Чжан ШЕННАНЯ, китайський досвід свідчить, що цей продукт має досить стійкий попит на європейському ринку. Тому створення спільного підприємства у безпосередній близькості від кордону Євросоюзу, на його думку, буде вельми успішним.