Голова Харківської облради Василь САЛИГІН гадає, що більше половини районних рад в області незабаром висловлять недовіру керівникам райдержадміністрацій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє офіційний сайт Харківської облради.

 “Найближчим часом будуть проведені сесії всіх районних рад у Харківській області, будуть заслухані керівники районних адміністрацій, і, я гадаю, що більше половини районних рад висловлять недовіру головам адміністрацій і поставлять незадовільну оцінку їхній роботі”, - сказав В.САЛИГІН, коментуючи заяву прем’єр-міністра Віктора ЯНУКОВИЧА про те, що голови держадміністрацій, які представляють політичні сили, що програли на виборах, мають писати заяви про відставку.

Відео дня

За словами В.САЛИГІНА, на сьогодні недовіру керівникам РДА вже висловили депутати у Дворічанському, Красноградському та Балаклійському районах. В.САЛИГІН зазначає, що він, як керівник обласної ради і керівник обласної організації Партії регіонів, стримував, наскільки йому вдавалося, ці процеси, але до нього “неодноразово звертаються депутати районних рад, обласної ради”. За його словами, Партія регіонів під час виборів обіцяла не вдаватися до “політичних репресій”, ставлячи єдину вимогу – “щоб вони (керівники РДА –УНІАН) працювали”. “а якщо хтось не хоче працювати, то ми будемо приймати стосовно до цих людей адекватні заходи”.

 В.САЛИГІН зазначив, що “так званим горедержавним чиновникам – таким, як у Балаклійському, Дворічанському, Красноградському районах, було дано час усвідомити, що вони, передусім, компрометують політичну силу, яку вони представляють, що вони компрометують Президента України”, оскільки представляють політичну силу, яка близька до Президента”.