14 вересня 2006 року, четвер,  12.00 в УНІАН відбудеться  прес-конференція  на тему:

Кульмінація святкування 750-річчя Львова – грандіозне шоу німецького режисера  Герта Хофа та концерт української співачки. Переможниці «Євробачення – 2004» Руслани Лижичко.

В прес-конференції беруть участь: Герт Хоф – німецький режисер, постановник світлових шоу, Руслана Лижичко – співачка,  Ксенія Курили шин – Керівник ГО «Дирекції з організації святкування 750-річчя Львова»,  Тарас Ших – менеджер ГО  «Дирекції з організації святкування 750-річчя Львова», керівник проекту «Світлове шоу Герта Хофа»

Відео дня

Довідка: 30 вересня – 1 жовтня 2006 року відбудуться святкування з нагоди 750 річниці

заснування міста Львова.  В рамках святкувань на десятках майданчиків історичного центру Львова

заплановане проведення масштабних громадських заходів, мистецьких

фестивалів, театралізованих дійств, арт-проектів.

Запланована участь у святкуваннях найвищих посадових осіб України, президентів та голів урядів країн Європи, мерів міст, представників європейської громадськості та міжнародних ЗМІ.

30 вересня 2006 року в кульмінації грандіозних святкувань 750-річчя міста Львова на центральній площі перед Львівською Оперою відбудеться масштабне шоу – презентація першого фентезі-мюзіклу Руслани з нового проекту “Дика Енергія” та світлове шоу Герта Гофа. У другій частині шоу Руслана виступить у якості диригента великого симфонічного оркестру. Частиною виступу Руслани стане безпрецедентне для України світлове шоу з використанням ексклюзивної техніки і технології студії Герта Гофа.  Концерт буде завершено сольним світловим шоу пана Гофа навколо будівлі

львівського Театру опери і балету.Дійства Герта Хофа – це унікальні вистави з використанням світла, неонів, лазерів, висотних феєрверків та піротехніки. Герт Хоф – автор грандіозних шоу під час святкування тисячоліття Угорщини в Будапешті, постановник світломузичних феєрій під час відзначення зміни тисячоліть водночас у чотирьох країнах – Угорщині, Китаї, Греції (до речі, Герт Хоф - єдиний художник, якому грецький уряд довірив Акрополь як подіум) та Німеччині.

Народився Герт Хоф під Лейпцігом, у колишній НДР. У середині 70-их рр. він отримав освіту театрального режисера, працював у театрах Лейпціга та Берліна. На поч. 80-х рр. він поставив “Пауле панке” - першу в НДР рок-виставу. У 1994 році Хоф створив шоу "Небо зі світла та вогню" на узбережжі Атлантичного океану у Франції, тоді за дійством спостерігали понад мільйон глядачів. Нещодавно Герт Хоф реалізував у США мегапроект “Вогні свободи” (Lights Of Freedom/Lichter der Freiheit) за кошти відомого мільйонера Дональда Трампа.

Руслана почала займатись музикою з 4-х років. Як жартують її батьки, мікрофон був її першою іграшкою, а ноти вона вивчила раніше за літери. Пізніше Руслана закінчила львівську консерваторію відразу за двома музичними спеціальностями – піаніста і диригента симфонічного оркестру.

Початком «зіркової» кар’єри Руслани прийнято вважати яскраву перемогу молодого таланта на міжнародному фестивалі «Слов’янський базар» у Вітебську в 1996 році. Наступні три роки подарували українській публіці відразу декілька грандіозних новаторських проектів Руслани: краща пісня і кращий кліп «Світанок», благодійні і мистецькі проекти «Тур по замках України», «Дзвінкий вітер», «Останнє різдво 90-х». Декілька років поспіль Руслана отримує номінації «Людина року», «Золота Жар-птиця», «Співачка року», «Проект року».

В новому тисячолітті образ і творчість Руслани набули нові риси. Справжньою сенсацією в культурному житті країни став старт «Гуцульського проекту» співачки і першого мега-кліпу «Знаю я», що побив декілька рекордів за масштабами і технологіями кіновиробництва і став першим кліпом, презентованим в сучасних кінотеатрах. Альбом «Дикі танці» з «Гуцульського проекту» став першим офіційним «Платиновим альбомом» і встановив прецедент на ліцензійному ринку музичної продукції України.

В 2004 році з піснею «Дикі танці» Руслана перемогла на міжнародному конкурсі «Євробачення» в Стамбулі, діставши рекордну на той час кількість балів від глядачів з 36 країн світу. В вересні 2004 в Лас-Вегасі Руслана отримує премію «World Music Awards», за найбільшу кількість проданих дисків українського виконавця в світі.

Руслана стає Послом Доброї Волі ЮНІСЕФ від України, виступає автором та організатором числених благодійних і соціальних проектів, а також актів Народної Дипломатії. Серед них:

• Міжнародний телевізійний концерт в рамках «Євробачення 2005» з метою збору коштів на лікування дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи.

• Промови Руслани в підтримку демократичних процесів в Україні перед депутатами Європарламенту в Стразбурзі. Особисті зустрічі з керівництвом ОБСЄ, НАТО, керівниками Європейських держав.

• Міжнародний проект з німецькою зіркою Пітером Мафаєм «Чорнобиль 2006. Діти весни»

• Проект з ОБСЄ з протидії торгівлі людьми «Людина – не товар»

Глядачі «Євробачення 2006» в рамках телевізійного опитування визнали пісню «Дикі танці» кращою в історії «Євробачення». В 2006 році Руслана презентує публіці свій новий творчий проект і новий образ. На поличках з’являється книга кращих фантастів Європи 2005 Марини і Сергія Дяченків «Дика енергія. Лана». За мотивами фантастичного роману Руслана готується представити новий альбом, серію кіно-кліпів, книги коміксів і багато іншого.

  Контактна особа  Світлана Бажанова PR- директор Руслани Лжичко м.т. 8 050 316 73 76

 

Прес-служба святкування 750-річчя Львова Тел. роб. (0322) 297 57 08   Факс (0322) 297 58 09