З 05 по 10 вересня 2006 року  у місті Києві на високому рівні проведено 31-у сесію Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок.

Прес-конференція за підсумками проведення 31-ої сесії Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок відбудеться 14 вересня 2006 року о 12.00 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4)

У роботі Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок взяли участь делегатки-члени Міжнародної ради жінок (МРЖ) з п’яти континентів, що представляють 41 країну світу, активістки жіночого руху України, почесні гості: посли та представники посольств країн-учасниць; Віце-прем’єр-Міністр України Дмитро Табачник; радник Президента України, керівник Головної служби гуманітарної політики Маркіян Лубківський; Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко та заступник Міністра – Тетяна Кондратюк; Київський міський голова Леонід Черновецький; заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька; Голова Наглядової ради Міжнародного Фонду „Україна – 3000” Катерина Ющенко; голова Житомирської обласної ради Ірина Синявська; голова Київської обласної адміністрації Віра Ульянченко; жінки – заступники міністрів України, жінки-депутати Верховної Ради України, Київської міської та районних рад.

Відео дня

Жінки світу обмінювались досвідом подолання бідності, торгівлі людьми, насилля над жінками, запобігання поширенню ВІЛ-СНІДУ; обговорювали актуальні проблеми захисту прав дітей, покращення стану навколишнього середовища; поглиблення міжнародних зв`язків та миру; забезпечення рівності жінок та чоловіків, врахування гендерних особливостей в усіх сферах суспільного життя.

31-а Генеральна асамблея Міжнародної ради жінок, чергове засідання якої відбулося в Україні, не визначила країну, де буде проводитись наступна сесія, оскільки підготовка цієї події передбачає багато копіткої роботи, залучення значного фінансового і людського ресурсу. На запрошення Національної ради жінок Індонезії в кінці 2007 – на початку 2008 року  проводитиметься проміжкове засідання Міжнародної ради жінок.

Головою Міжнародної Ради Жінок  переобрана пані Анами Тан – голова Національної ради жінок Сінгапура.

Черговою сесією Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок напрацьовано та погоджено план дій ради на наступні три роки. Секретаріату Міжнародної ради жінок (Франція, Париж) доручено сформулювати найважливіші напрямки роботи та проблемні питання, розробити план роботи МРЖ та протягом двох місяців розіслати до Національних рад - членів Міжнародної ради жінок. Ключовою темою на три роки роботи ради визначено питання впровадження гендерної рівності у всі сфери суспільного життя.

 Програму проведення в Україні 31-ої сесії Генеральної Асамблеї МРЖ повністю виконано. Згідно з програмою пленарні засідання проводились у Центрі ділового і культурного співробітництва „Український дім”; відбулась церемонія урочистого відкриття та прийом делегацій і гостей Київським міським головою; прийом  від Прем’єр-міністра України та Міністра України  у справах сім’ї, молоді та спорту; проведено семінар з питань гендерної рівності та політичних можливостей жінок; іноземні делегації відвідали райони міста; забезпечено культурну та екскурсійну програми.

Проведення у м. Києві у вересні 2006 року Генеральної Асамблеї Міжнародної ради жінок сприяло представленню України міжнародній спільноті як європейської країни з високим культурним, освітнім, науковим, технічним, творчим і інтелектуальним потенціалом; розвитку народної дипломатії; підвищенню іміджу України в світі; обміну досвідом роботи, поглибленню співпраці та консолідації Всеукраїнського та Міжнародного жіночого руху.

Делегати асамблеї задоволені змістом заходів, умовами перебування та вражені красою міста Києва, привітністю та гостинністю киян.

Прес-конференція за підсумками проведення 31-ої сесії Генеральної асамблеї Міжнародної ради жінок відбудеться 14 вересня 2006 року о 12.00 в УНІАН (вул. Хрещатик, 4)

Для отримання додаткової інформації звертайтеся  за телефонами: 272-33-02; 272-38-72  в Управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці