З початку року співробітники Харківської митниці у зоні діяльності Міжнародного авіаційного пункту пропуску “Харків-Аеропорт” склали 41 протокол про порушення митних правил.

Про це УНІАН повідомили в прес-служба Державної митної служби України.

Так, під час митного контролю літака “Відень – Харків”, співробітниками Харківської митниці було виявлено незаконне переміщення ювелірних виробів. Громадянка України заповнила декларацію МД-4, де вказала лише суму валюти, що переміщувала через кордон. У ході усного опитування жінка підтвердила, що предметів, які підлягають обов’язковому декларуванню, у тому числі, виробів з дорогоцінних металів не має. Інспектор, доглянувши багаж громадянки за допомогою рентгеноінтроскопічної установки “Рапіскан”, виявив у жіночій сумці 14 предметів білого кольору – в основному це каблучки, а також два кулони, дзеркальце у оправі, шкатулку, 2 ланцюжки, 2 хрести, та з металу жовтого кольору сережки й медальйон. За попередньою оцінкою вартість предметів становить 15 406 грн.

Відео дня

За цим та іншими фактами митниками було складено протоколи про порушення митних правил, а вказані предмети – вилучено. Остаточна вартість затриманих виробів, а також оцінка їх історичної та культурної цінності визначається в ході експертизи, а відповідальність - вирішить суд.