Європейська Комісія розпочала проект із розвитку приватного сектору в Україні за програмою ТАСІS «Послуги з підтримки малого і середнього підприємництва в пріоритетних регіонах» з бюджетом 2,8 млн. євро.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції в УНІАН заступник голови Державного комітету України з питань регуляторної політики і підприємництва Геннадій БІЛОУС.

Метою проекту є підвищення знань і вдосконалення навиків усіх сторін, залучених в розвиток сектору малого і середнього бізнесу – бізнес-консультантів, радників, тренерів, фахівців учбових закладів і державних службовців.

Відео дня

У рамках проекту передбачений розвиток і постійне оновлення «Віртуального ринку послуг з розвитку бізнесу» - безкоштовної бази даних. Вона надасть українським підприємцям можливість одержувати інформацію про професійні послуги для розвитку бізнесу, учбові програми з бізнесу й можливості в Україні й за кордоном. Така база даних буде розміщена на вебсайті проекту.

Керівник проекту Філіп САНТЕНС повідомив, що проект стартував у травні 2006 року і його планується завершити в грудні 2007 року.

За інформацією Г.БІЛОУСА, діяльність проекту буде зосереджена в трьох регіонах України – Житомирській, Чернігівській і Рівненській областях. Дані області були вибрані, оскільки «бізнес-середовище в цих регіонах необхідно покращувати». Крім того, ці регіони розташовані вздовж 3-го і 9-го панєвропейських транспортних коридорів.

Проект виконується консорціумом, який складається з GFA Consulting Group (Німеччина), PEM GmbH (Німеччина), Польського офісу економічної політики і регіонального розвитку (EPRD) і Інститутом сільського розвитку (IRD) (Україна). Головний бенефіціар проекту - Державний комітет України з питань регуляторної політики і підприємництва.