Місцева міліція затримала 4 молодих людей віком від 21 до 23 років, які підозрюються у виготовленні та реалізації фальшивих грошей.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Центрі громадських зв’язків Управління МВС України в Харківській області, всі затримані є студентами одного з харківських вузів. У ході слідства з’ясувалося, що підробкою грошей хлопці займалися прямо у гуртожитку, в кімнаті одного з підозрюваних. Студенти мали власну комп’ютерну техніку, і протягом серпня цього року виготовили близько 20 банкнот номіналом в 50 гривень. Збути їм вдалося лише одну підробку в кіоску на одній з вулиць Харкова. Біля цього ж кіоску одразу після скоєння злочину один із зловмисників був затриманій працівниками міліції.

Правоохоронці вилучили у підозрілих 18 купюр номіналом в 50 гривень, а також комп’ютерну техніку, за допомогою якої студенти підробляли вітчизняну валюту. Експертиза підтвердила факт підробки вилучених грошей. Фахівці відмітили дуже низьку якість фальшивих банкнот.

Відео дня

Кримінальну справу порушено за ознаками ч.2 статті 199 Кримінального кодексу України. За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років, повідомили в ЦГЗ.