Міністр промислової політики України Анатолій ГОЛОВКО вважає, що авіаційна промисловість України має перерости у високоприбуткову галузь.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, свої погляди на розвиток вітчизняного авіапрому міністр висловив під час відвідування Харківського авіазаводу наприкінці тижня.

"У тому, що галузь повинна приносити прибуток, у мене сумнівів немає, - заявив А.ГОЛОВКО. - Галузь і зараз не збиткова, але поки поповнення казни відбувається лише за рахунок відрахувань від заробітної платні. А хотілося б говорити про те, що там, де задіяні високі технології, мають бути й високі прибутки".

Відео дня

При цьому, міністр визначив певні терміни: “Через рік ми матимемо маленький результат, а через три – великий”.

А.ГОЛОВКО також сказав, що повністю довіряє керівникам підприємств і вважає їх відмінними фахівцями. Втім, наприкінці бесіди з харківськими журналістами, натякнув, що якщо результату не буде, “говоритимемо про здібності керівників і керівників авіаційних підприємств зокрема”.

Напередодні міністр побував на київському “Аміанті”  та в КБ ім. Мета поїздок - спільно з керівниками авіапідприємств виробити рішення, які дозволять авіапромому перетворитися, як висловився А.ГОЛОВКО, “з утриманської - у прибуткову галузь”.