ВАТ “Турбоатом” планує брати участь у тендері на постачання енергетичного обладнання до В`єтнаму.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це було поінформовано у ході візиту до Харкова в четвер делегації Соціалістичної Республіки В`єтнам на чолі із заступником міністра торгівлі СРВ Ле ЗАНЬ ВІНЬОМ.

Під час зустрічі з керівництвом області, на якій обговорювалися, зокрема, питання  співпраці в галузі енергетики, було повідомлено, що тендер на постачання близько 40 турбін малої потужності проводитиметься в рамках програми реконструкції гідроелектростанцій В”єтнаму.

Відео дня

На зустрічі сторони обговорили також можливість збільшення товарообігу між Харківською областю і СРВ. За словами начальника управління зовнішньоекономічних зв`язків та євроінтеграції Віктора КОВАЛЕНКА, у першому півріччі цього року товарообіг між Харківщиною та Республікою В`єтнам становив 2,5 млн. дол. (загальний зовнішній товарообіг регіону за цей період - 1 млрд. 280 млн. дол.). В.КОВАЛЕНКО також повідомив, що сьогодні на Харківщині працює 8 спільних українсько-в”єтнамських підприємств.