Президент Міжнародної громадської організації “Міжнародна ліга захисту прав громадян України” Микола ГАБЕР заявляє, що Едуард БАГІРОВ не має права робити жодних заяв від імені цієї організації, оскільки на сьогодні не є її членом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він зазначив, що дана організація була створена в березні 2001 року, а вже влітку того ж року виник конфлікт з Е.БАГІРОВИМ. М.ГАБЕР стверджує, що причиною цього стала інформація про некоректні дії з боку Е.БАГІРОВА стосовно людей, які зверталися до організації за підтримкою та захистом.

Відео дня

За словами М.ГАБЕРА, на конференції організації було прийнято рішення про припинення членства Е.БАГІРОВА в “Міжнародній лізі захисту прав громадян України” та звільнення з посади голови правління.

М.ГАБЕР також звинуватив Е.БАГІРОВА “у викрадені” статутних документів та печатки організації. Він запропонував Е.БАГІРОВУ створити свою організацію, “а не ховатися за спинами чесних людей”.

Як заявив М.ГАБЕР, як президент “Міжнародної ліги захисту прав громадян України” він не хоче відповідати на запитання “правоохоронних органів щодо контрабанди, щодо людей, які перебувають в розшуку, про незаконний обіг грошей”. За його словами, він не хоче, щоб через використання Е.БАГІРОВИМ назви організації до нього зверталися “СБУ та міліція, щоб я пояснював, чому Ліга захищає або втручається незаконно в діяльність правоохоронних органів, а не захищає права людини”.

Він підкреслив, що сьогоднішня прес-конференція скликана ним для того, щоб “чітко заявити”, що Е.БАГІРОВ не має відношення до “Міжнародної ліги захисту прав громадян”. За його словами, саме зараз він заявляє голосно про це, оскільки у “пресі пішли публікації, які направлені на захист криміналу”. Як сказав М.ГАБЕР, це вже “становить загрозу для іміджу Ліги”, тому “ми вирішили, що маємо чітко відмежуватися від БАГІРОВА”.

На даній прес-конференції був присутній і Е.БАГІРОВ, який заявив, що має право ставити питання, оскільки в нього є журналістське посвідчення. Він наполягав, що є головою правління “Міжнародної ліги захисту прав громадян України” і заявив, що якщо М.ГАБЕРА не влаштовує співпраця з ним, то запропонував “написати заяву про вихід з нашої організації в присутності журналістів”. При цьому він поклав на стіл перед М.ГАБЕРОМ чистий аркуш паперу.

У відповідь М.ГАБЕР відмовився це зробити, зазначивши, що “ви не є членом нашої організації, а у вашу я не вступав”.

Президент Міжнародної громадської організації “Міжнародної Ліги захисту прав громадян України” зазначив, що інформація про дії Е.БАГІРОВА є упереджувальною, бо в ситуації, яка в найближчий час може виникнути щодо Е.БАГІРОВА з правоохоронними органами, йому не хочеться, щоб там звучала назва організації.