Наглядова рада ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» (м. Кременчук, Полтавська обл.) розробила програму для врегулювання ситуації навколо підприємства.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Наглядової ради ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» Валерій НОВИЦЬКИЙ.

«Ми зацікавлені в стабільній роботі заводу», - сказав В.НОВИЦЬКИЙ.

Відео дня

За його словами, зокрема, Наглядова рада підприємства розробила дев`ять кроків для врегулювання ситуації навколо підприємства:

продажі на підприємстві здійснювати тільки за прямими договорами зі споживачами;

придбання сировини проводити лише через тендери;

на вакантні посади приймати працівників на відкритих конкурентних засадах;

вибори голови Правління здійснювати в трудовому колективі відкрито, наступні вибори голови Правління провести через 9 місяців;

проведення регулярних прес-конференцій, гласність і відвертість в діяльності підприємства;

збільшити заробітну плату робітникам підприємства з 1 вересня на 10%;

взяти шефство над школами мікрорайону і дитячими будинками міста;

всіх робітників, які вийшли на роботу до 2 вересня, забезпечити робочими місцями і соціальним захистом;

звернутися до правоохоронних органів про порушення ряду кримінальних справ за фактами влаштованих безпорядків на підприємстві, саботажу і привласнення службових повноважень.

Як повідомляв УНІАН, 25 серпня увечері група невідомих здійснила спробу захопити адміністративний корпус Кременчуцького сталеливарного заводу. Працівники підприємства викликали міліцію і нападники були затримані.

Цього ж дня на підприємстві було змінено керівництво - кабінет директора замість Олександра ХОЛОШИНА зайняв Дмитро ЧЕРНЕНКО.

Сьогодні, 30 серпня, представники мажоритарних акціонерів КСЗ заявили, що так зване захоплення підприємства і безпорядки 25 серпня організували представники групи компаній, афільованих з АКБ «Форум». Спроба захоплення адміністративної будівлі, здійснена з провокаційною метою - кинути тінь на представників новообраного керівництва Кременчуцького сталеливарного заводу, була здійснена силами охоронних агентств «Альфа-Метал», «Альфа-Щит» і «Альфа-Спорт», які здійснили розбійний напад на збори акціонерів Кременчуцького сталеливарного заводу в Дніпропетровську 17 травня 2006 року.

Як повідомлялося, три місяці тому, 17 травня, частина акціонерів заводу (група «ТАС») провела в Дніпропетровську збори, призначивши головою Наглядової ради сталеливарного заводу голови компанії «ТЕКО-Днепрометіз» В.НОВИЦЬКОГО замість Павла ЛЕБЕДЄВА, а також головою Правління заводу Д.ЧЕРНЕНКА замість О.ХОЛОШИНА; затвердила нових членів Правління і членів Наглядової ради.

Але Правління заводу на чолі з О.ХОЛОШИНИМ, яке представляє інтереси групи банку «Форум», до ночі 25 серпня здійснювало оперативне управління підприємством. Вони заявляли про незаконність зборів акціонерів 17 травня, а також всіх подальших зборів, ініційованих акціонерами від групи «ТАС».

Водночас, відповідно до наказу по ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» № 1-К від 25 серпня 2006 року «Про вступ у повноваження голови правління», Д.ЧЕРНЕНКО приступив до виконання своїх посадових обов`язків - голови Правління ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод».

ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» створений в 1966 році, з 1990 став відкритим акціонерним товариством. 29% акцій ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» належить компанії «ТЕКО-Днепрометіз» (входить до складу групи «ТАС»), 33,97% контролюється групою «Приват», 22,05% - акціонерною страховою компанією «Форум», а 9,8% акцій - ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (власник - Рінат АХМЕТОВ). Ще 6,18% акцій володіють міноритарні акціонери і фізичні особи.

З 2003 по 2005 обсяг випуску сталевого литва збільшився з 35 000 до 11 6000 тонн. Обсяг реалізації за той же період зріс з 326 млн. грн. до 512 млн. грн. Прибуток за останні три роки становив 10 млн. грн.