16 дітей із малозабезпечених сімей стали цього року студентами завдяки соціальному проекту Подільської райради Києва

16 дітей із малозабезпечених сімей стали цього року студентами завдяки соціальному проекту Подільської районної у місті Києві ради.

На прес-конференції в агентстві УНІАН сьогодні було презентовано соціальний проект “Стипендія голови Подільської районної у місті Києві ради”.

Відео дня

Голова Подільської райради Євген РОМАНЕНКО розповів, що на виконання доручення Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО райрада вирішила підтримати талановитих дітей із малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та дітей з інших соціально незахищених категорій, надавши їм можливість безкоштовно навчатися у вищих навчальних закладах.

Райрада звернулась з листами до майже усіх вищих навчальних закладів Києва з пропозицією укласти угоду, відповідно до якої вони зараховують безкоштовно на навчання декількох дітей, а Подільська райрада, у свою чергу, зобов’язується допомагати цим дітям із проходженням практики, пошуком місця роботи після закінчення навчання тощо.

На цю ініціативу, за словами Є.РОМАНЕНКА, відгукнулись Університет “Україна”, Інститут реклами, Український фінансово-економічний інститут, Інститут підготовки кадрів промисловості, Університет економіки і права “Крок”, Міжрегіональна академія управління персоналом, і з 1 вересня цього року студентами цих вузів стануть 16 дітей із малозабезпечених сімей Подільського району столиці.

Є.РОМАНЕНКО наголосив, що школи самі пропонували талановитих дітей, і невелика експертна рада зробила відбір. Він висловив сподівання, що наступного року кількість учасників проекту буде збільшено, причому як кількість дітей, які зможуть отримувати якісну освіту безкоштовно, так і кількість вищих навчальних закладів, що братимуть участь у проекті.

Голова Подільської райради висловив сподівання, що ця ініціатива буде поширена і в інших районах міста Києва. “Практика запровадження таких соціальних проектів є ефективною, тому що спрямована на молодь – майбутнє нашої держави. Саме тому її треба впроваджувати і в інших районах міста”, -0 сказав він.

Є.РОМАНЕНКО повідомив, що Подільська райрада направила листа Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ з пропозицією запровадити даний проект у всьому Києві.