Керівництво харківського ДП “Електроважмаш” виступає за об’єднання головних підприємств вітчизняного енергомашинобудування.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, генеральний директор ДП "Електроважмаш" Віталій ЧЕРЕДНИК вважає, що таке об’єднання необхідне державі.

В.ЧЕРЕДНИК повідомив, що уряд всерйоз розглядає питання протягом 10 років реконструювати всі українські теплові станції. Виконати таке держзамовлення, вважає гендиректор, під силу лише державній енергомашинобудівній корпорації.

Відео дня

"Потрібно організовувати "Укренергомаш" і єдиним фронтом - це "Турбоатом", "Електроважмаш", "ХЕМЗ", завод ім. Шевченка, плюс Запорізький трансформаторний завод - забрати це державне замовлення", - вважає В.ЧЕРЕДНИК.

Керівник "Електроважмашу", повідомив, що така позиція знаходить підтримку практично у всіх названих підприємствах, крім "Турбоатома", який, за його словами, "трошки сумнівається". "Турбоатом" не є державним підприємством, - пояснив В.ЧЕРЕДНИК. - Це акціонерне підприємство, форма власності інша. Тут необхідно допрацювати законодавство, щоб ввести всіх під одну державну структуру".

"Втім, моя позиція залишається незмінною. Я завжди говорив, що це об`єднання необхідне державі. Щоб підтримати енергомашинобудування і вийти на зовнішній ринок саме енергомашинобудуванням, а не тільки пивом або цигарками, а саме енергомашинобудуванням", - підкреслив В.ЧЕРЕДНИК.