Сьогодні на східному кордоні України співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно з прикордонниками ліквідували канал контрабанди в Україну товарів народного споживання.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі УСБУ в Харківській області, поблизу села Уди Золочівського району вже поза пунктами митного пропуску було затримано три спеціально обладнані для перевезення контрабанди автомобілі УАЗ з вантажем автомобільних запчастин, товарів народного споживання та сантехнічних виробів. Переміщення контрабандного вантажу через держкордон України здійснювалося в нічний час польовими дорогами.

Безпосередньо на місці скоєння злочину затримано трьох порушників, які вже зараз дають свідчення співробітникам спецслужби. За попередньою оцінкою експертів, вартість контрабандного вантажу становить понад 200 тис. грн.

Відео дня

Слідчим відділом УСБУ вирішується питання щодо порушення стосовно затриманих кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Прес-центр повідомляє, що управлінням готується до реалізації ряд матеріалів по лінії протидії діянням окремих злочинців та їх угруповань, що роблять спроби здійснення контрабанди. Найближчим часом ще ряд кримінальних справ за статтею 201 (контрабанда) КК України буде передано до суду.